![]() |
Cytat:
dziękuje bardzo za pomoc. pozdrawiam:bow: |
Givi złe nie są choc może nie wszystko jest w nich dobrze pomyślane.. Ale jak spojrzeć na ich cenę to są bardzo dobre :Thumbs_Up:
|
StaryS3 -Pomyśl coś o zmianie mocowania gmoli bo z tego co widać masz przykręcone pod śruby mocujące osłonę silnika i chyba śrubki mocujące chłodnicę.
To najgorsze z możliwych rozwiązań.Kiedyś Bartkowiak z motostela takie robił.Przy lepszej glebie urywa dolne mocowanie i często też przy chłodnicy. Miałem takie mocowanie i wiem czym to grozi,zastanów się nad przeróbką, albo zmianą gmoli:Thumbs_Up:. |
To jakie mocowanie polecasz?
Gmoli na inne nie zmienię ale zawsze przerobić te można. Za dużo już z nimi nakombinowałem żeby kupować nowe i od początku przerabiać. |
Panowie coś niezadowoleni z gmoli są. Jeżeli wytrzymacie jeszcze troszkę, to za niedługo zaprezentuję swoje wyroby i mam nadzieję, że się spodobają.
Hej |
Cytat:
Ja po dwóch wieczorach się poddałem z przeróbką i wystrugałem nowiuśkie. Będę w Kłodzku może ktoś będzie chętny to zmajstruję takie drugie |
Zobaczymy, może też będę w kłodzku to się skontaktuję.
|
Ja tam swoje przerobiłem pewnie można by lepiej ,ale spełniają swoją rolę.
Może uda mi się dzisiaj zrobić fotki to jutro wrzucę. W każdym razie do zdjęcia osłony silnika nie trzeba demontować gmoli. W górnym mocowaniu zlikwidowałem płaskowniki,które zastąpiłem rurką w kształcie litery u z montażem do ramy. Przyspawałem do gmoli dodatkowe mocowanie na wysokości punktu gdzie przykręcony jest silnik. Miejsce dotychczasowego montażu pod śruby osłony silnika zlikwidowałem i zastosowałem w celu usztywnienia gmoli płaskownik w kształcie litery u przykręcony do gmoli. Wiem,że ciężko to sobie wyobrazić,ąle postaram się wkleić zdjęcia to będzie widać.:Thumbs_Up: |
Czy kappa i givi to te same gmole? Czy ktoś handluje nimi na forum? w przyzwoitych pieniądzach?
|
gmole Givi
Nie wiem jakich zajebistych gmoli używacie, ale ja 2 tygodnie po zamontowaniu givi, urwałem nimi gościowi tylny zderzak w starej vectrze, pogiąłem klapę bagażnika i tylny lewy błotnik. Sam nawet nie spadłem z moto, tylko lekko prędkość została zredukowana. Żeby była jasność, nie zachęcam do rozbijania sierot wykonujących dziwne manewry na drodze, tylko powiedzieć że GIVI spełnia swoje funkcje. ( to dla tych co zaraz powiedzą że powinienem zapisać się na kurs doszkalający)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:36. |