Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Gmole (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=181)

satan1973 07.03.2013 15:54

Cytat:

Napisał soulsick (Post 297718)
GIVI pasują, chociaż mają tu kontrowersyjne opinie.
Jedyna modyfikacja to odcięcie kawałka mocowania prawego gmola.

dziękuje bardzo za pomoc. pozdrawiam:bow:

zimny 07.03.2013 16:16

Givi złe nie są choc może nie wszystko jest w nich dobrze pomyślane.. Ale jak spojrzeć na ich cenę to są bardzo dobre :Thumbs_Up:

jaro 14.04.2013 14:52

StaryS3 -Pomyśl coś o zmianie mocowania gmoli bo z tego co widać masz przykręcone pod śruby mocujące osłonę silnika i chyba śrubki mocujące chłodnicę.
To najgorsze z możliwych rozwiązań.Kiedyś Bartkowiak z motostela takie robił.Przy lepszej glebie urywa dolne mocowanie i często też przy chłodnicy.
Miałem takie mocowanie i wiem czym to grozi,zastanów się nad przeróbką, albo zmianą gmoli:Thumbs_Up:.

Stary-S3 14.04.2013 16:27

To jakie mocowanie polecasz?
Gmoli na inne nie zmienię ale zawsze przerobić te można. Za dużo już z nimi nakombinowałem żeby kupować nowe i od początku przerabiać.

henry 14.04.2013 21:57

Panowie coś niezadowoleni z gmoli są. Jeżeli wytrzymacie jeszcze troszkę, to za niedługo zaprezentuję swoje wyroby i mam nadzieję, że się spodobają.
Hej

ramoneza 15.04.2013 13:09

Cytat:

Napisał Stary-S3 (Post 307541)
To jakie mocowanie polecasz?
Gmoli na inne nie zmienię ale zawsze przerobić te można. Za dużo już z nimi nakombinowałem żeby kupować nowe i od początku przerabiać.

Miałem takie same gmole i też kombinowałem z przeróbką,nie polecam,poprostu nie ma tam z czego przerobić ponieważ byś musiał dospawać kawałki rurek,a spawanie raczej prędzej czy póżniej pęknie,raczej prędzej ,no chyba że będziesz spawał metodą TIG.
Ja po dwóch wieczorach się poddałem z przeróbką i wystrugałem nowiuśkie.
Będę w Kłodzku może ktoś będzie chętny to zmajstruję takie drugie

Stary-S3 15.04.2013 19:18

Zobaczymy, może też będę w kłodzku to się skontaktuję.

jaro 16.04.2013 12:00

Ja tam swoje przerobiłem pewnie można by lepiej ,ale spełniają swoją rolę.
Może uda mi się dzisiaj zrobić fotki to jutro wrzucę.
W każdym razie do zdjęcia osłony silnika nie trzeba demontować gmoli.
W górnym mocowaniu zlikwidowałem płaskowniki,które zastąpiłem rurką w kształcie litery u z montażem do ramy.
Przyspawałem do gmoli dodatkowe mocowanie na wysokości punktu gdzie przykręcony jest silnik.
Miejsce dotychczasowego montażu pod śruby osłony silnika zlikwidowałem i zastosowałem w celu usztywnienia gmoli płaskownik w kształcie litery u przykręcony do gmoli.
Wiem,że ciężko to sobie wyobrazić,ąle postaram się wkleić zdjęcia to będzie widać.:Thumbs_Up:

madafakinges 16.04.2013 15:30

Czy kappa i givi to te same gmole? Czy ktoś handluje nimi na forum? w przyzwoitych pieniądzach?

Andrez 16.04.2013 15:46

gmole Givi

Nie wiem jakich zajebistych gmoli używacie, ale ja 2 tygodnie po zamontowaniu givi, urwałem nimi gościowi tylny zderzak w starej vectrze, pogiąłem klapę bagażnika i tylny lewy błotnik. Sam nawet nie spadłem z moto, tylko lekko prędkość została zredukowana. Żeby była jasność, nie zachęcam do rozbijania sierot wykonujących dziwne manewry na drodze, tylko powiedzieć że GIVI spełnia swoje funkcje. ( to dla tych co zaraz powiedzą że powinienem zapisać się na kurs doszkalający)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:36.