Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   rd 04 mały reymont (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19530)

ramoneza 24.01.2014 20:52

2 Załącznik(ów)
No siema
Remont...??? aaa,no tak przypomniałeś mi, zapomniałem.
No więc brakuje mi tylko tłoków,skośnookie się nie wyrabiają,no jeszcze paru łożysk i zimeringów do silnika i wahacza,mały problem,
reszta części już czeka.
Pierwotnie miały być na połowe marca,znaczy te tłoki,ale przy odbiorze klamotów w honda de. pani wyszfargotała że powinny dotrzeć 14 luty :Thumbs_Up:
Dodatkowo zamówiłem jeszcze komplet prowadnic zaworów,Pan stwierdził że dobrze by było wymienić,tak że mam praktycznie wszystko nowe bej honda,oprócz wałka :Thumbs_Down: mam dylemat czy kupować nowy czy wstawić tę używkę,budżet już na wyczerpaniu:Sarcastic: a może ktoś by reflektował to bym go odsprzedał po kosztach i zakupił nówkę.
Druga sprawa to tył, rd04 ma bagażnik i tylny błotnik do kitu, brzydki i ciężki co można założyć zamiast tego szkaradztwa :confused:próbuję trochę zejść z kg.

aha zdięcia

Genek 24.01.2014 23:27

niby wałek nie jest zły, ale jak to się mówi ...nie zakłada się brudnych gaci na czystą dupę :D

wegiel 25.01.2014 01:00

Cytat:

Napisał Genek (Post 358944)
niby wałek nie jest zły, ale jak to się mówi ...nie zakłada się brudnych gaci na czystą dupę :D

lepiej nie można było tego określic

szymon25 25.01.2014 09:29

ale brudną dupe w czyste gacie już można.

szwedzkikucharz 25.01.2014 23:35

Cytat:

Napisał szymon25 (Post 358984)
ale brudną dupe w czyste gacie już można.

Lepiej nie można było tego określić :hehehe:

Balugass 26.01.2014 11:54

tak czy siak źle nie jest bo można by założyć brudne gacie na brudną dupę:haha2:

Mallory 26.01.2014 21:54

ramoneza - wkładaj nowy wałek jednak
bo podsumowując najlepiej włożyć czystą dupę w czyste gacie

ramoneza 26.01.2014 22:41

Reasumując...sugerujecie Pany że mam wtopić następne 7 stówek w nowy wałek,co da mi całkowity koszt części min 4 klocki plus robocizna: cylindry,głowica i dalej mam motóra za 7 klocków.
A może lepiej za jakieś 50-70 tkm zaspawać zębatkę :confused:

Genek 26.01.2014 22:53

trzeba sobie jeszcze odpowiedzieć na pytanie jak długo masz zamiar jeździć Afrą?

Jaki 26.01.2014 23:08

Ja bym ten wałek zostawił, na nim jeszcze polatasz sporo km, a nówki sztuki z silnika nie zrobisz.
Przy takich przebiegach jakie Ty robisz to do późnej emerytury Ci wystarczy i o jeden dzień dłużej :D.
Ja śledzę Twoje przeboje silnikowe, bo moja RD04 też paliła olej i latając koło komina nie robiło mi to problemu, ale już przy troszeczkę dalszym wypadzie stało się uciążliwe.
Rozebrałem górę silnika i po pomiarach cylindrów postanowiłem wymienić tylko pierścienie, uszczelniacze i komplet uszczelek, teraz czekam na pierścienie. Zrobię jeszcze honowanie cylindrów i się okaże. Wałek mam ciut gorszy niż Ty, fakt całego silnika nie rozbierałem, a jeśli nawet, to mając taką używkę nie wydałbym kasy na nowy, lepiej tę kasę na paliwo przeznaczyć.
Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie, powodzenia.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.