![]() |
2 Załącznik(ów)
No siema
Remont...??? aaa,no tak przypomniałeś mi, zapomniałem. No więc brakuje mi tylko tłoków,skośnookie się nie wyrabiają,no jeszcze paru łożysk i zimeringów do silnika i wahacza,mały problem, reszta części już czeka. Pierwotnie miały być na połowe marca,znaczy te tłoki,ale przy odbiorze klamotów w honda de. pani wyszfargotała że powinny dotrzeć 14 luty :Thumbs_Up: Dodatkowo zamówiłem jeszcze komplet prowadnic zaworów,Pan stwierdził że dobrze by było wymienić,tak że mam praktycznie wszystko nowe bej honda,oprócz wałka :Thumbs_Down: mam dylemat czy kupować nowy czy wstawić tę używkę,budżet już na wyczerpaniu:Sarcastic: a może ktoś by reflektował to bym go odsprzedał po kosztach i zakupił nówkę. Druga sprawa to tył, rd04 ma bagażnik i tylny błotnik do kitu, brzydki i ciężki co można założyć zamiast tego szkaradztwa :confused:próbuję trochę zejść z kg. aha zdięcia |
niby wałek nie jest zły, ale jak to się mówi ...nie zakłada się brudnych gaci na czystą dupę :D
|
Cytat:
|
ale brudną dupe w czyste gacie już można.
|
Cytat:
|
tak czy siak źle nie jest bo można by założyć brudne gacie na brudną dupę:haha2:
|
ramoneza - wkładaj nowy wałek jednak
bo podsumowując najlepiej włożyć czystą dupę w czyste gacie |
Reasumując...sugerujecie Pany że mam wtopić następne 7 stówek w nowy wałek,co da mi całkowity koszt części min 4 klocki plus robocizna: cylindry,głowica i dalej mam motóra za 7 klocków.
A może lepiej za jakieś 50-70 tkm zaspawać zębatkę :confused: |
trzeba sobie jeszcze odpowiedzieć na pytanie jak długo masz zamiar jeździć Afrą?
|
Ja bym ten wałek zostawił, na nim jeszcze polatasz sporo km, a nówki sztuki z silnika nie zrobisz.
Przy takich przebiegach jakie Ty robisz to do późnej emerytury Ci wystarczy i o jeden dzień dłużej :D. Ja śledzę Twoje przeboje silnikowe, bo moja RD04 też paliła olej i latając koło komina nie robiło mi to problemu, ale już przy troszeczkę dalszym wypadzie stało się uciążliwe. Rozebrałem górę silnika i po pomiarach cylindrów postanowiłem wymienić tylko pierścienie, uszczelniacze i komplet uszczelek, teraz czekam na pierścienie. Zrobię jeszcze honowanie cylindrów i się okaże. Wałek mam ciut gorszy niż Ty, fakt całego silnika nie rozbierałem, a jeśli nawet, to mając taką używkę nie wydałbym kasy na nowy, lepiej tę kasę na paliwo przeznaczyć. Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie, powodzenia. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |