![]() |
No to jak nie strącisz rantów do środka, to felgę powyginasz i nie założysz. W rantach w środku jest drut i to się nie naciągnie ani milimetr. Nie dziwne że nie dałeś rady.
W terenie masz do zrzucania rantów z krawędzi felgi nóżkę boczną motocykla, własne nogi i masę własnego ciała. To się musi udać. Wulkanizatorzy jakby tak nie robili, toby rozerwali maszyną oponę i tyle byłoby z wymiany. |
Cytat:
|
Podrzućcie proszę jakiś film instruktażowy do zbicia opony kosa boczną. thx
|
Rzeczywiście nie ma nic co by można zobaczyć?
|
Wielkiej filozofii w tym nie ma. Filmiku nie mam, tylko foty. Stawiasz kosę na oponie przy rancie i dociskasz. I tak w kilku miejscach aż się odklei.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c5fca4c61b.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
:Thumbs_Up:
Rzeczywiście żadna filozofia. Trochę trudniej jeśli jesteś sam i nie masz centralki :D Ja centralkę mam. W trasie też to robiłem, tylko trzeba bagaż zdjąć oczywiście, żeby motocykl nie leciał na zadek. |
Cytat:
No dobra, wygrałeś. :) Nie przeszło mi przez myśl, że można to robić samemu i tym samym motocyklem :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Nie no ja to wiem i robiłem podobnie ale potrzebowałem komuś wrzucić filma👍
|
Na końcu filmiku był napis " i tak do skutku" czyli nie ma gwarancji czy ktoś ten skutek osiągnie.
Dawno dawno temu złapałem tylnego kapcia, wróciłem paredzesiąt km z powodu światecznego zamknięcia wszelkich wulkanizacji. Powrót był możliwy z powodu założonej przez poprzednika 150ki która tak mocno siedziała ze mogłem i stówką jechać. 140ka spada z felgi i kiedyś wracałem 40km/h ale wróciłem 20km. Podjechałem ze zdjętym kołem po 2 dniach do motocyklowej wulkanicacji , mając maszynę i długie łyżki nie poszło im ze 150ka łatwo. Chciałbym zobaczyć jak ktoś sobie by wtedy tym poradził gdzieś na drodze z 30cm łyżeczkami. |
Ma ktoś taśmę 3m i chciałby sprzedać z wysyłką?
Potrzebuje na tyle koło |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:22. |