![]() |
Tylko że ciężko zejść poniżej pewnej strefy komfortu. Jak pisałem wcześniej rozważałem też mniejsze sprzęty, a niektóre mniejsze jak się okazuje mogą ważyć prawie tyle co GS. Ostatni zacząłem się zastanawiać też gdzie postawię te swoje pojazdy i wyszło na to że będę musiał założyć temat Garaż na emeryturę jak go powiększyć i poprawić
Macie test z punktu widzenia amatora, bo chyba jest on amatorem |
Komfort to jeden z nawyków, rzecz nabyta. Pewnie stary qń jestes jak tak grymasisz, ale zawsze możesz się zmienić, a jak nie to dokup fachową kanapę, owieweczkę, grzane manety, obniżone sety, okulary i zegary, wianki na kiju.... itp itd. Podaż jest. Aleeee...... , ale.... Pożycz ty od kogos jakiegoś pierdopęda i zjedz na te dziurawe szutry i boczne drogi. Może się okazać że nie ma "chemii" i wątek rozbudowy garażu nie zaistnieje.
Lekka szydera w celach terapeutycznych rr |
No widzę jak się facet męczy na tej polnej drodze
T700 bylby chyba lepszym rozwiazaniem jak ma byc komfort równiez Dla porównania Do tego on służy ( post poniżej) Do offu jeden to cylinder |
Weźmy pod uwagę że jednak większość to będą drogi a nie off
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
Nie pyniaj. Szutry, wiejskie trakty czy leśne dukty to przecież drogi. Lepsze gorsze, dziurawe, blotniste, kamieniste, utwardzone lub rozpirzone, wszelkie.
Off zaczyna się jak z nich zjedziesz. Z drugiej strony jak jakimś jednogarowym dualem juz zjedziesz to masz większe szanse że wrocisz na kołach a nie piechotą. Szosą tez spokojnie tą pake z kawałkiem polecisz (o ile za nadto nie skrócisz przełożeń). Żel pod pupe, banan na gebe i wio. Tyle gledzenia i teorii. Czy padnie na cb500 czy cokolwiek innego - najpierw poprobuj. rr |
Kiedyś słyszałem, że motor na "wyprawę" dobieramy do najgorszej drogi jaką chcemy jechać, a nie do drogi jaką pojedziemy najwięcej :)
Ja przesiadłem się ze starej afryczki na xr400 i nawet małym singlem da się przeskoczyć 1500km do Czarnogóry. A na miejscu można sobie jeździć z takim komfortem, na jaki Afryczka nigdy mi nie pozwoliła (oczywiście głównie przez brak umiejetnosci). Powiedziałbym, że im bardziej "cierpimy" podczas dojazdu, tym bardziej zadowoleni będziemy na miejscu. Haha :D Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Witam
I dla tego "kozy" wygodniej, taniej i szybciej targać na przyczepie.... Tyle że wtedy cała romantyka wyprawy idzie w piz..u. Kwestia wyboru. Pozdr rr |
Consigliero,Weź sobie CRF 250 L na jeden dzień,Matjas tak zrobił i był tak podjarany ,że NCka chciał sprzedawać ;)
|
2 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Też nigdy nie potrafiłem ocenić motocykla po jezdzie testowej. Musiałem zabrać na swoje szlaki, górki i dziury, żeby móc porównać.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:07. |