![]() |
A jaki olej zalany?
|
Liqui Moly Motorbike 4T 10W30
|
No to raczej nie przez olej :/ Ja mam zalany Valvoline Synpower 10W30 i nie ma tego problemu. Następny będzie 10W40 i zobaczymy co się będzie działo, choć ponoć w serwisie taki właśnie leją nie patrząc na serwisówkę.
|
Przymierzam się do CRF 1100 i ta skrzynia mnie zniechęca. Trzeba iść w stronę manuala.
|
Jaki przebieg ma motocykl ?
Problemy z przełączaniem magą być spowodowane usterką silnika elektrycznego który odpowiada za zmianę biegów. Silnik należy zdemontować rozebrać i sprawdzić stan szczotek. Jeżeli szczotki są ok , należy wyczyścić komutator i szczotkotrzymacz. A 1100 mam w manualu :D |
R2D2 mówisz o tym silniczku z 2 strony tego tematu ?
Przebieg 40 000 km. na liczniku, zakupiony od handlarza. W serwisie powiedzieli, że raczej ma więcej przejechane. Skrzynia nie działa prawidłowo pomiędzy 4, 5 i 6 biegiem. Niższe działają prawidłowo. |
Ja mam w 1100 45 tyś km zrobione i DCT działa bez zarzutu.
|
Silniki do zmian biegów są dwa . Pojedź na konkretny komp gdzie są wyświetlane wszystkie parametry gł chodzi o ciśnienie oleju , itp. pierdy gdzie czarno na białym jest. A ten chuj nie serwis z resetem co sam możesz zrobić daruj sobie. Wg mnie coś nie widzi prędkość obrt silnika ale ja się na tym nie znam tylko zabawa na przełęczach jest
|
Cytat:
Mamy w ekipie jeszcze dwie takie CRF-y z nalotem przekraczającym 30.000km, również bez awarii. |
Tak mówię o tym silniczku.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:21. |