![]() |
Cytat:
|
3 Załącznik(ów)
Sytuacja w Szwecji dramatyczna, wszystkie Rally wyprzedane zanim dotarły do salonów. Gość chce się zamienić za Afrykę 2016 z DCT :dizzy:
|
Dostawy do dealerów w Polsce z początkiem marca, potwierdzone dziś. Czyli: odśnieżamy cierpliwie to białe gówno, które pada z nieba i czekamy na wiosnę ;)
|
Cytat:
|
Parafrazując stary dowcip: to na nic, łapy jej się ślizgają...
Sorki rr |
U Pomira jest tak, że najbliższa dostępność dla tych co się nie zapisali wcześniej to czerwiec. Piszę o 300R
|
Chłopy,
Mam jedno pytanie, ale może głupie, więc proszę: nie bijcie :D Czy ta nowa CRF-ka z uwagi na moc 27KM to poradzi sobie z jazdą np. po piaskowni - podjazdy w głębokim, grząskim piachu? Nie mówię o szaleństwach, tylko o faktycznym podjechaniu. Sprzęt mi się podoba i wydaje mi się, że oprócz wyjazdów byłby świetny do nauki w terenie. |
Żeby nie być gołosłownym tutaj od 4:25 masz odpowiedź: https://youtu.be/mtt-rw5nNeA?t=267
Co prawda to stara CRF ale trochę pomodzona. Na Hondzie i LC4 z tyłu ta sama opona, świeży Mitas C-04. Kierownik Hondy to wymiatacz i jak widać to ani jego zawzięcie nie pomogło i nie dał rady, chociaż raz już był bardzo blisko. |
Ale Ty żeś podjechał :D. Zresztą aby być precyzyjnym to ten podjazd w piachu nijak się ma do kopnego piachu jaki występuje np na pustyniach na Jurze czy innych piaskowniach. Tak po mojemu. Masz najazd w zasadzie po twardym a trudności stanowi sama stromizna i moto bez momentu tam traci oddech szybko. Wszak to na mojej prowincji górka.
|
Cytat:
To nie jest sprzęt, który da Ci możliwość wejść w winkiel z uślizgiem koła, jest też jak na posiadaną moc dość ciężki. Ciężko będzie przelecież nad kamieniami, wodą, pieńkiem z lekkim kołem z gazu... Myślę, że to nawet może być niemożliwe. Strzelanie ze sprzęgła IMVHO nie rozwiązuje w ogóle tego problemu bo jeśli się chcesz uczyć to dozowanie mocy przez strzał jest takie sobie - nie mówię, że się nie da. No nie jest to responsywny motek. To jest jak to nazwałem kiedyś 'SZWENDURO' - powoli wjedzie niemal wszędzie, dowiezie bambetle dookoła kraju TETem. Fajnie pooglądać takie Suwały czy Rumunię z szutru niespiesznie. Dojedzie i wróci. Bardzo bezawaryjne. Długie okresy międzyprzeglądowe. Do nauki w offie osobiście wolałbym jakiekolwiek paroletniw 125 w 2T. Po prostu uważam, że jest to urządzenie bardziej precyzyjne, gdzie masz bliższą korelację między tym co robisz a tym co się tak faktycznie dzieje. CRF po prostu jedzie. To bardzo fajne - czasami jednak to po prostu o wiele za mało. W każdym razie, nie twierdząc że już umiem :haha2:, kiedyś sobie kupię 250 lub 300. Zamiast sprzedanej DR350. m |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:50. |