![]() |
kostka cudna :)
a propo bajzlu, to ciekawe kto to błoto roznosi :haha2: |
Kuba, przeca rozmiar podany przeze mnie nie jest szerszy ino oryginał. Czy się mylę? Tak czy inaczej sory za zamieszanie. Chciałem dobrze a wyszło jak zwykle:)
|
Jeżeli felga w dominatorze jest nie większa niż 2,5 to od biedy można zastosować również mitasa c01 3,5/16. Szerokość tej opony to 10 cm oraz heidenaua k41 3,25/16, (opona enduro, profil trial/kostka) o szerokości ok 9,5 cm. Jest też veerubber 022b 3.5/16 ale ta guma ma szerokość zaledwie 8,5 cm i ogólnie słabo się do czegokolwiek nadaje. Ten Yuanching o dziwo jest w Polsce do kupienia :D Wszystkie nowe chińskie wynalazki jeżdżą na felgach 16 więc przypuszczam, że można w chinach kupić każdy typ opony w tym rozmiarze.
Jak wypadły testy gumy ze zdjęcia ? Pewnie to ta sama liga co shinko więc pytanie czy kostki zostają na swoim miejscu ? |
Cytat:
Wyszło dobrze, im więcej szukających tym więcej rozwiązań :Thumbs_Up: @intr, szerokość felgi to właśnie 2.5, Mitas do C1 podaje zalecaną szerokość 2.15 Trochę wąskie te opony, ale spróbować zawsze można. Testy offowe Yuanxing jeszcze nie wykonane. |
Jak 2.5 to można stosować Mitasa bez obaw. Producent podaje jako zalecaną zawsze środkową szerokość obręczy z przewidzianego dla danego rozmiaru zakresu. W przypadku 3.5/16 wynosi on 1.85/2.15/2.5. Tak więc nie ma obaw o wybuch gumy na kole. Nie znałem innej terenowej alternatywy do wczoraj, a pułap cenowy yuanxinga i mitasa jest ten sam. Czekam więc z utęsknieniem na info.
|
Cytat:
|
Masz słabych informatorów :p
100/90 oczywiście można włożyć i na asfalcie będzie git, ale na offa ten motorek wg mnie naprawdę potrzebuję wąską oponę do przodu. Inaczej dojdzie do sytuacji, że na przodzie i tyle będą opony o podobnej szerokości. Jeździliśmy na kostce 80 z przodu i fajnie prowadziła w miękkim terenie. |
|
wydawało mi się, że ten pierdzipęd jest lżejszy - 130 km troszkę dużo
|
Mości Panowie, ta strona jest g warta :Thumbs_Down:
Masa w suchym 118kg - patrz oryginalny service manual wydany przez Honda Motor Co. Ltd w 1988. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |