![]() |
Cytat:
Jak będzie drętwo w wątku to wrzucę film z 2015, nie motocyklowy. :D |
Bohun,
podziękował. :bow: Dawaj Pan tego filma. |
9 Załącznik(ów)
Dziekuje za dobre slowa, postaram sie dalej dokonywac wmiare regularnych wpisow :)
Navaja problem pogody jest znany w N i duzo zalezy od szczesci. Warto na biezaco sledzic prognozy i dopasowywac trase wzgledem nich. Pogoda jest tu bardzo zroznicowana i zmienna. To ze leje w jednym miejscu nie oznacza ze po drugiej stronie gory jest tak samo. Ja osobiscie polecam zwiedzac norge w czerwcu, przed feriami w tutejszych szkolach. Jest znaczaco mniej tloczno , duzo latwiej o miejsce na campingach itd. Szczegolnie jesli ktos planuje Lofoty lipiec do polowy sierpnia nie jest najlepszym pomyslem. Uwazam tez ze widoki, natura w czerwcu jest znacznie ciekawsza niz lipiec sierpien. Wodospady sa obfite , rzeki pelne i rwace, a w gorach resztki sniego lecz w dolinach zielono. To wszytsko kontrastuje z blekitem i turkusem wody robiac piorunujace wrazenie. Czerwiec tez jest bardzo czesto mniej deszczowy niz lipiec ;) Przykladowo te same miejsce w dwoch roznych okresach Załącznik 133682 Załącznik 133683 Fajnym okresem na zwiedzanie tez jest jesien gdzie paleta barw robi szal, tyle ze tu juz duzo latwiej o gorsza pogode ... Załącznik 133675 Załącznik 133676 Załącznik 133677 Załącznik 133678 Załącznik 133679 A pozniej przychodzi zima Załącznik 133680 :D Załącznik 133681 |
Cytat:
https://i.ibb.co/6cS11yR/rtt.png Takie wielkie słońce na tle gór narysowałem kiedyś, Pani plastyk się podobało, ale, że słońce naturalnie takie wielkie nie jest. Powiedziała... to z minusem było sześc czy tam pięć. Nie miałem argumentów, żeby ją przekonać, że jest inaczej. Mega:Sun: |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 133685 |
Cytat:
Jak trochę obstawiałem wówczas pogodę, to mi najlepiej sierpień wchodził, czyli podobnie jak w PL gdzie najlepsze pogodowo miesiące to sierpień - I połowa października. Aczkolwiek, bazując obecnie na internetowych wykresach, to bym chyba z pierwszą połową czerwca pokombinował, nie licząc pd krańców N, plus aktualne info o przejezdności przełęczy. Niższe temperatury, jak ktoś przyhartowany to można sprzętowo ogarnąć. Oby przyczepność była. |
Jakby co, czyta się!
|
1 Załącznik(ów)
Możecie zacząć planować wyjazdy, przebiśniegi już wychodzą ;)
Załącznik 133686 W skrócie, znalazło się zaginione auto. Było źle zaparkowane i zarzucone zostało śniegiem przy odśnieżaniu, topniejący śnieg ukazał zgubę ... |
taka sobie sztuczna dziura w dupie dla nieudacznikow. wow!
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:18. |