Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Buty (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Buty (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=161)

hubert 08.09.2008 21:38

Na razie sprawują się super i jestem z nich bardzo zadowolony. Co prawda nie było mi dane jeździć w nich jeszcze w wielkich ulewach po kilka godzin ale goretex mam przetestowany w kurtce i spodniach więc nie widzę powodu żeby w butach nie działał. Na razie ich nieprzemakalność testowałem brodząc w wodzie i ani kropla się nie dostała do środka.

Poza tym buty są megawygodne, oprócz jazdy zdarza mi się w nich gdzieś chodzić i nie jest to uciążliwe dla stopy. W upały stopy się delikatnie w nich pocą ale dopuki się nie zdejmie buta to tego się nie odczuwa. Po zdjęciu okazuje się że skarpeta jest trochę wilgotna (ale nie mokra).

Do jazdy w ciężkim terenie ich nie używam bo po prostu mi ich szkoda - kupiłem sobie typowe buty enduro w tym celu :D

Jeśli chodzi o rozmiarówkę to wydaje mi się że jest typowa. Ja na wszelki wypadek zamówiłem o numer większe (lepiej mieć delikatnie za duże buty niż za małe) i jestem pewien że gdybym zamówił w moim typowym rozmiarze to byłyby OK.

Jeśli chcesz to napisze procedurę zamawiania w Hein Gericke bo niestety trzeba to robić drogą faksową, przez sklep internetowy nie da rady do Polski zamówić :\

Dejvid 08.09.2008 22:23

To jest to samo co moje Oxtary Infinity GTX. Kopia buta, tylko napis inny :)
Ja jestem z tych Oxtarków bardzo zadowolon - podpisuje sie pod tym co napisal hubert. Dodam jeszcze, ze jezdzilem w nich kilka razy po lzejszym czy ciezszym off i przyznam że są ok, kostka czuje sie w nich dobrze zabezpieczona, przy odpychaniu sie od ziemi podczas cofania nie zeslizgują się, nogi pewnie stoją na podnozkach. Częściowo sprawdzilem ich nieprzemakalnosc, częściowo bo byla to tylko godzinna jazda w deszczu lekkim i kilka razy przejazdy przez glebokie kaluze - w butkach calkowicie sucho bylo. Membrana GTX sprawuje sie bardzo dobrze, niemal jak w butach trekkingowych - czyli mimo cieplych dni, stopa nie poci sie, but oddycha. Spokojnie mozna sciagnac buta w miejscu publicznym i nie otruć ludzi stojacych w poblizu ;)

jaro 08.09.2008 22:58

Dzieki za odpowiedz.Oxtar i Hein Gericke sa w prawie w tej samej cenie 220 i 199 ojro, a mowicie ze to blizniaczy but?Ciezka sprawa :dizzy:ktore wybrac?

hubert 08.09.2008 23:20

No cóż tego Ci nikt nie powie. Różnią się pierdołami, HG nie ma na przykład z tyłu wstawki odblaskowej ...

szwedzkikucharz 09.09.2008 01:00

Cytat:

Napisał Dejvid (Post 22882)
To jest to samo co moje Oxtary Infinity GTX. Kopia buta, tylko napis inny :)

Żeby było jeszcze ciekawiej takie butki sygnowało swoim znaczkiem także BMW :dizzy:

yonec 09.09.2008 01:09

Cytat:

Napisał Tuhajbej (Post 22740)
A jak żeś je wyrwał za tę kwotę, podziel się wiedzą. Wyglądają na solidne, sam chętnie bym za tę kwotę kupił.

Se była (może dalej jest) obniżka 25% na niektóre ciuchy, kaski i buty :)

hubert 09.09.2008 08:00

Cytat:

Napisał szwedzkikucharz (Post 22916)
Żeby było jeszcze ciekawiej takie butki sygnowało swoim znaczkiem także BMW :dizzy:

A no faktycznie. Nazywają się BMW Savannah :)

Dejvid 09.09.2008 08:42

Skoro wszystkie one takie same, to kupic te które mają niższą cenę. Ja swoje Oxtary znalazlem na Allegro - gościu sprzedaje Oxtary w cenie 100zl niższej niż oferują sklepy motocyklowe. No ale ciut wyższej niż jakbyś sobie je sam sciągnął z DE. Mi sie poprostu nie chcialo/brak czasu na bawienie ze sklepami z DE na odleglosc.

samul 13.09.2008 13:15

Propozycja dla wymagajacych inaczej:

http://images.qxlricardo.com/ImgUser...093986_Big.jpg

:p

Arv 13.09.2008 19:01

bardzo dobry stosunek ceny do jakości

1 Załącznik(ów)
Właśnie nabyłem Gaerne Fastback w cenie 554zł. Allegro, sprzedawca: "Motohurt1". Buty przecenione z 850zł. Wcześniej planowałem kupić w USofA, lecz o dziwo, tam najtaniej znalazłem za 260$. Jeżeli ktoś potrzebuje dobrych butów MX to wydaje mi się, że to jest całkiem dorby deal.
Aha, jeżeli nie ma aukcji z odpowiednim rozmiarem buta, należy pisać do sprzedawcy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:11.