![]() |
No fajnie, przeczytalem caly watek, kreci mi sie w glowie od tych wszystkich bajerow, ale dalej nie wiem, czy..
taki tomtom rider 2 nadaje sie do czegos wiecej niz smiganie autostradami i czy ma cos takiego jak track-back garniaka a taki garniak 60 albo nowka oregon 400 poprowadzi moja zone autostrada na narty i do domu, oznajmiajac jasno kiedy i gdzie ma skrecic Wiem, ze taki garmin 278 zrobi to wszystko i jeszcze pare innych rzeczy, ale nie podobaja mi sie jego wymiary oraz cena :( dzieki samul |
Cytat:
Tomtom raczej nie ma tego bajera - nie slyszalem jeszcze o nawigacji drogowej, ktora by to miala.. Cytat:
Colorado ma juz znacznie lepszy ten wyswietlacz, ale i tak gorszy* od 60CSx.. za to ma duzo szybszy procesor, i wiekszy (i kolorow jest wiecej..) ekran :D Ale nie sprawdzilem, jak jest z zapisem sladow i uzywaniem ich do nawigowania - musze wziac od kumpla i sprawdzic. 60CSx zapisuje i nawiguje po sladach idealnie, ma bdb wyswietlacz jesli chodzi o uzywanie go 'na sloncu' (w ogole nie trzeba podswietlenia wlaczac), i ma stary proc - czyli nawigowanie autostradowe moze byc utrudnione (a zwlaszcza przeliczanie trasy), ale jest mozliwe. 60 CSx jest tez najbardziej pancerny z tych w/w, co czasami moze byc zaleta nie do pogardzenia :haha2: tak jak najdluzsze z calej trojki nawigowanie na bateriach. * jesli chodzi o uzywanie go w swietle slonecznym.. bo sam w sobie ten wyswietlacz w Colorado jest bdb :) |
Bardzo dziekuje za zaje... wyczarpujaca odpowiedz :)
samul |
Cytat:
|
Ja bym to ujął w kilku słowach tak: Im dalej od asfaltu tym bardziej 60 - tka. To taka Africa wśród GPS-ów. Colorado chyba zawiódł oczekiwania, moje na pewno, inne są za delikatne, i takie... komercyjno plastikowe i kończą się wraz z asfaltem!
|
uchwyt 60ka
Cytat:
Z braku RAM-u, wpadł mi do głowy pewien pomysł, mianowicie: Uchwyt samochodowy: http://www.allegro.pl/item560952616_..._10456_00.html mam zamiar zamocować w miejscu tripmastera, którego to mam w poważaniu i od dwóch lat leży na półce w garażu. Cała filozofia mocowania będzie polegać na tym że w mocowaniu samochodowym zrobie mały otwór, i cały uchwyt "z ramieniem" przykręcę do prawego otworu do mocowania tripa. Uchwyt z ramieniem będzie na wysokości prędkościomierza, i będzie go zasłaniał, bo komu potrzebny prędkościomierz? Jak kogoś interesuje efekt, to wrzucę zdjecia jak zamocuje. Koszty znikome, 135 zeta za uchwyt. Holanowi podziękuję za uchwyt który kosztuje coś tam 4 stówy? Bez jaj, cena z d.....:/ strzała |
Cytat:
|
Uchwyty u Holana do Questa czy Streetpilota są droższe niż same nawigacje :p
|
Holan = turatech
śmiech na sali z cenami ale uchwyty są :Thumbs_Up: ;) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:16. |