![]() |
No co!? Polać trochę nie można? :) skoro celnie i na temat!?
701 była na orbicie moich zainteresowań ale zwolniłem i obniżyłem orbitowanie :) Momenty zapierdalania w mojej jeździe są tak rzadkie ze mała crf robi mi za dość do tego jest nudna. Czyli jesteśmy dopasowani :) |
Moszna, a nawet trzeba! :haha2: Je też nie tak zupełnie na poważnie.
Na poważnie, to każdy motong ma plusy dodatnie i plusy ujemne. Dla każdego, ich wypadkowa wyjdzie inaczej |
Szydzić wręcz należy jeśli jest ku temu powód. 701 wychodząc z fabryki ma sporo bolączek do poprawienia, co przy jej cenie jest żenujące. Jednak efekt ogolny jest wyśmienity. Mam bezpośrednie porównanie z 300L. Oba motki maja swoje zastosowanie. Blizej wieku emerytalnego bede celowal w osiolka jak 300, odpuszczajac sobie wariackie 701. :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a7dcc92676.jpg |
siemeczka
przymierzam sie do zakupu 701 na drugie moto bo nie chce mi się juz dzwigać afry w terenie ;) Na co zwrócić uwagę przy zakupie, będę kupował z drugiej ręki. A może ktoś chce sie pozbyć ? :) |
No i stało się. Wróciłem do produktów KTM w postaci nowej Husky 701 :) Po 10 tys km na CRF300L mam wrażenie jakbym dosiadał wściekłego ogiera, którego coś non stop gryzie w dupę :)
Z zabawnych obserwacji: - w modelu na 2022 dodano gniazdo USB po lewej stronie obudowy reflektora ale nie znajdziecie o tym słowa w manualu :) - po 100 km zjebał się czujnik biegów :) Po konsultacji z serwisem postanowiłem pojeździć do pierwszego przeglądu 1000 km i wtedy ogarniemy temat (reset kompa albo wymiana czujki). - po włączeniu zapłonu ale przed uruchomieniem silnika cały czas słychać cichy bzyczenia - to chyba pompa paliwa dobija ciśnienie przy wtrysku. Ciekawe, też tak macie ? - jak przejrzałem wątek to widzę jak w ciągu tych kilku lat poprawiło się zaopatrzenie w różne akcesoria. Graty od 3dmoto, AXP i Outbacka zamówione i część już nawet założona :) |
Gratulacje! Parę lat temu też się przymierzałem do 701 i czasem żałuję, że nie poszedłem w tą stronę. Może kiedyś.
Niesamowite przy okazji jak łatwo się KTM-owi wybacza usterki, które w Hondzie czy BMW spowodowałyby cały wątek o tym jakie to "badziewie" :D Pewnie chodzi o tą adrenalinę w nadprogramowych ilościach, którą się dostaje w zamian :) |
Cytat:
Bzyczenie to nie pompa tylko ride by wire (silniczek napiera cały czas). |
Cytat:
|
Cytat:
|
To raczej nie było popsute tylko ten typ tak ma. Nie jestem fanbojem KTMa ale przeleciałem się CRF450 L i w porównaniu do 701 czy 690 to jest kurcze muł. Nawet przy mojej gaźnikowej 450X sprzed paru lat to nie widzę postępu poza wtryskiem.
Z dotychczasowych doświadczeń to po mojemu należy zejść z 1 zębem z przodu bo jest lipton przy niższych prędkościach. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:35. |