![]() |
Obudzony w srodku nocy nie bardzo kojarze, wypytuja ile wart jest motocykl i ile zarabiam w Polsce. Mam wrazenie, ze porwano mnie dla okupu. Nawet motocykl schowany do chalupy! Mam wszysko w dupie, wkladam wszystko co cenniejsze pod posuszke i klade sie dalej spac. Rano okazalo sie, ze jestem otoczony milymi ludzmi ciekawymi wszystkiego o polsce. Czy sa barany, ile jest trawy, jak mowi sie "ajlafju".
Zjadam conieco i na kon. Po drodze z naprzeciwka jedzie piec motocykli. Jada grzecznie, gesiego, wszyscu na stojaco, powolutku, na beemkach, jak na reklamowce. Na ich machania z dzika radoscia odpowiadam kamieniami i blotem. W Olgi dowiedzialem sie, ze to grupa czechow. Slyszlem opowiesci, ze po przejechaniu Mongolii marzy sie o asfalcie. Bzdura! 40 km przed Olgi jade wzdluz asfaltu i nie mam ochoty na niego wskoczyc, szuterek rowniutki, powyzej stowki, po co ten asfalt? Jutro pozegnanie z Mongolia, do granicy jakies 100 km bo dzis sie cofalem. Do domu dluga nudna droga. Ale wracac sie chce...... |
fotki po glebie
5 Załącznik(ów)
no comments
|
karakorum
6 Załącznik(ów)
Karakorum to byla stolica Mongolii z czasow Dzingis Hana. Dzis, na jej gruzach, jest tam zepol swiatyn buddyjskich. A szefem wszystkich szefow jest przesympatyczny Baasaa :)
|
rozne fotki
6 Załącznik(ów)
1. przed myciem
2. pokoj z lazienka 3. po myciu :) 4. Mega dziura, predkosc wymagana powyzej 110km/h 5. Mega hopa 6. Super maszyna! |
4 Załącznik(ów)
chyba pomyliłeś opisy, zamiennie zdjęcie 6 ze zdjęciem 3:haha2:
|
Cytat:
Czekaj a może to sprzęgło, tak - sprzęgło chiba :oldman: |
wiec juz koniec PRZYGODY i oFFU :-(,a zacznie sie nidne wracanie asfaltem do domu i troche % ?
Szerokiej drogi przy powrocie! |
wieści z podróży
od lpiego
22.06.2009 godz.15:18 "Na granicy stracilismy ponad 7h. spimy w hostelu 50km dalej. N49.59.707 E88.39.901. jest kilku slowaków i anglikow na moto. pewnie jutro pozno wstaniemy" |
wieści z podróży
od lepiego
23.06.2009 godz 11.07 "Jestem juz w Rosji wiec zasieg bedzie lepszy. Dojechalem do Bijsk i spie znów u ksiedza. Jazda po asfalcie jest nudna. Pa" namiary na ksiedza N52.31.547 E085.14.323 |
Przygotuj księdza na wizytę Włodara i moją w sierpniu :)
Mnie niepokoi tylko co Chomik robi u Lepianki... i to na patelni? :/ ?? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:14. |