![]() |
Hej. Czy możecie podać dokładną nazwę tej taśmy 3M do uszczelniania felgi?
Jak komuś zostało to chętnie odkupię. |
Mi w Albanii strzeliła dętka ...4mm. Ciężki kamienisty teren i mocno pod górę więc musialem mieć tempo. Jak zdjalem oponę to gumę która ochrania niply od szprych szlak trafił. Zakleilem je taśma Tesa panzerband Tak na dwa razy i mam spokój. Przy okazji okazało się jakiego gowna używa honda . serio... Oczywiście CRF1000 . Żeby nie myslec o czelendza.Wiele mogę zniesc ale z nowa AT to już nie jest nawet śmieszne. Bubel do kwardyscianu.
|
1 Załącznik(ów)
A co sądzicie o użyciu taśmy Tubliss zamiast 3m? Czy to ma w ogóle sens?
|
Nie miałem w rękach Tublissa, ale taśmą 3M zakleiłem już z 8 kół. 3M to taki glut, który rozlewa się w zasadzie wokół nypli i nawet jak zostanie nam jakiś bąbel przy klejeniu, to nie stanowi on problemu. Cienką taśmą wg mnie będzie trudniej, ale jak wiadomo też się da :)
|
Pytanie do tych, co już kleili - zostawiacie na feldze oryginalną gumową opaskę, żeby można było regulować szprychy?
|
Nie zostawiałem.
|
Zdecydowanie nie :)
Obręcz zawsze matowiłem szczotką drucianą, odtłuszczałem benzyną ekstrakcyjną i kleiłem. Pierwsze obręcze zaklejałem jeszcze masą uszczelniającą Bolla, tak dla świętego spokoju (same nyple). Teraz dawałem samą taśmę i też trzyma. |
Czekajcie - czyja dobrze rozumiem?
Uszczelniacie tym cholerstwem felgę od Afryki i można zastosować oponę bezdętkową? ps: I drugie pytanie: Czy ktoś ma doświadczenie jak wygląda sprawa z ewentualnym założeniem opony dedykowanej do dętek na bezdętkową felgę, właśnie bez dętki? (Czy to się da?) |
Chyba nie powinieneś zakładać opony dętkowej jako bezdętkowej. Opona dętkowa ma inną stopkę, która gorzej przylega do felgi. Dzięki temu łatwiej ściągasz oponę dętkową - nie ma w niej takiego uszczelnienia.
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Tez tak podejrzewałem.
Zatem ten temat rozwiązany. A co z uszczelnianiem kół? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:52. |