Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   [Dla Afryki] Znalezione na Allegro, Ebay i innych (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1117)

jaro 30.03.2012 16:58

Cytat:

Napisał Krzyho0 (Post 230846)
Czołem tak się składa że tą afryczkę oglądałem jakoś na początku i w tej cenie to tam nie ma po co jechać. Gość który kupił odemnie trampka widział ją na świeżo i miała na blacie 170tys. Jak ja ją oglądałem miała już 70tys. Nie odpaliła , akumulator dętka więc odsłuch darowałem. Rama w opłakanym stanie , wszędzie ogniska korozji nieudolnie zapędzelkowane, pod kanapą rudo. Ułamane jarzmo prawego lusterka przy pompie. Plastiki w kiepskim stanie porysowane i popękane zarówno z lewej jak i prawej strony. Kanapa popękana. Estetą nie jestem ale z czasem ramę pasowało by ogarnąć.

Nie żebym się czepiał ale jak kumpel stwierdził ,że ma na blacie 170tyś?Przecież przy 99999km licznik zeruje i znowu jest nówka:haha2:

aciu 30.03.2012 17:20

http://allegro.pl/tarcze-hamulcowe-k...242292737.html

przyznać się czyje to :)

kodanski 30.03.2012 18:57

Cytat:

Napisał Krzyho0 (Post 228179)
Gdyby ktoś chciał się fatygować do Tuszyna po tą afrykę
http://allegro.pl/honda-xrv-750-afri...210917071.html
to od razu mogę ostudzić jego zapał. Ja dymałem 300km na darmo ,a zaraz po mnie 2 kolesi ze szczecina.Rano cenił za nią 13500 i mało co się nie wpakowałem, teraz obniżył cenę na 12. Generalnie nie warto.Fotki są tak zrobione że dużo się z nich nie wypatrzy. Przebieg wyssany z palca, czyba że dołożyć 1 z przodu. Leżał na lewej stronie, wgniecony zbiornik, podrapana lewa owiewka miejscami ukruszona, wgniecona lewa chłodnica(nie cieknie) Na prawą stronę też coś było bo laga i plastikowa osłona są na dole zeszlifowane. Felga tylna 2000rok (opona z 2008 do jazdy) przednia felga z 1997 roku (opona 2005 rok do kosza). Na zbiorniku przy łączeniu z prawym boczkiem zdrapana lekko farba i wygląda spod niej niebieski kolor, w miejscu kontaktu ze zbiornikiem boczek czerwony. Stelaż kierunkowskazów ma ślady prostowania. Tłoczki hamulcowe w przednim kole wymagają czyszczenia. Kosz sprzęgłowy zdrowo napier.... , zdawcza jeszcze ujdzie, napęd ok. Brak ramki wydechu. Ja jazdy testowej nie odbyłem , z autopsii chłopaków ze szczecina wynikło że hałasuje 2 bieg. I pomyśleć że to wszystko przy przebiegu raptem 17tys hehhe

To ja jeden z tych chłopaków ze szczecina :)
Wszystko potwierdzam, a nam piwo się należy bo gdyby nie mój koleś albo godzine później bysmy przyjechali to chyba byście ją łykali :)
Znając życie koles znajdzie naiwnego.

Krzyho0 30.03.2012 19:57

Cytat:

Napisał jaro (Post 230946)
Nie żebym się czepiał ale jak kumpel stwierdził ,że ma na blacie 170tyś?Przecież przy 99999km licznik zeruje i znowu jest nówka:haha2:

Jaro słuszna uwaga dopiero do mnie dotarło faktycznie afryka ma licznik do 99tys wiec musiało się gościowi zdrowo popierniczyć , może pomieszały mu się motory a ja nawet tego nie sprostowałem. Zaraz poprawię post.

Cytat:

Napisał kodanski (Post 230956)
To ja jeden z tych chłopaków ze szczecina :)
Wszystko potwierdzam, a nam piwo się należy bo gdyby nie mój koleś albo godzine później bysmy przyjechali to chyba byście ją łykali :)
Znając życie koles znajdzie naiwnego.

Kodański słuszna uwaga chłopie macie u mnie browara przy okazji spotkania bo gdyby nie wy możliwe że bym ją wziął bo poczułem presję. Chwilkę później jak człek ochłonął i racjonalnie przemyślał temat dopiero dostrzegł te wszystkie detale. Niestety ten moto to zbiór wielu niewiadomych, zresztą sami widzieliście co to było warte. Coś tam musiało być skoro felga przednia zmieniona , plastiki zdrowo nadszarpnięte a praca silnika i kosza pozostawiały dożo do życzenia Na dobre wyszło.Bardzo głośno hałasowała ta skrzynia biegów? Wyszło to na jeździe próbnej czy przy zdjętej zębatce zdawczej?

kodanski 30.03.2012 20:19

Cytat:

Napisał Krzyho0 (Post 230972)
Kodański słuszna uwaga chłopie macie u mnie browara przy okazji spotkania bo gdyby nie wy możliwe że bym ją wziął bo poczułem presję .Niestety ten moto to zbiór wielu niewiadomych, zresztą sami widzieliście co to było warte. Coś tam musiało być skoro felga przednia zmieniona , plastiki zdrowo nadszarpnięte a praca silnika i kosza pozostawiały dożo do życzenia Na dobre wyszło.Bardzo głośno hałasowała ta skrzynia biegów? Wyszło to na jeździe próbnej czy przy zdjętej zębatce zdawczej?

Wałek był zjechany jak ruska k$%^^. Luz na zębatce zdawczej dużo większy niż u kumpla przy 100tys. 2. bieg wyszedł przy jeździe. Wszystkie wchodziły Ok a na 2. rzęziło okrutnie.
Do dziś się zastanawiamy dlaczego każda część widoczna miała nabity numer (może znakowanie jakieś).

Krzyho0 30.03.2012 20:33

Ja zwróciłęm uwagę na niebieski kolor pod zdartą farbą na zbiorniku i myślałem że może zbiornik był przemalowany z niebieskiego ale kilka dni temu oglądałem świeżo zakupioną afrykę z 2000 roku i tam sytuacja była ta sama. Roczniki moto te same 2000-2001 kolor czarny. Czyżby Honda dawała niebieski podkład na zbiorniki?

kodanski 30.03.2012 20:38

Cytat:

Napisał Krzyho0 (Post 230979)
Ja zwróciłęm uwagę na niebieski kolor pod zdartą farbą na zbiorniku i myślałem że może zbiornik był przemalowany z niebieskiego ale kilka dni temu oglądałem świeżo zakupioną afrykę z 2000 roku i tam sytuacja była ta sama. Roczniki moto te same 2000-2001 kolor czarny. Czyżby Honda dawała niebieski podkład na zbiorniki?

O to ja już za cienki jestem by to wiedzieć, w sumie ja to miałem kasę a kolega ogladał i decydował. Tak naprawdę to powtarzam za nim :):)

Szpilon 31.03.2012 13:23

Dopowiem swoje dwa słowa o Afryce z Tuszyna: kompletna kupa! Potwierdzam co napisane wcześniej.

KML 31.03.2012 19:51

Cytat:

Napisał mateusz (Post 231148)

Kolego opłać może składkę i wtedy w dziale "Sprzedam" założysz sobie temat, gdzie będziesz sprzedawał swoje rzeczy.

Mirek Swirek 01.04.2012 20:10

Arrow Auspuff

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige.../honda/u614570

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:25.