![]() |
Miałem na myśli te wypas uchwyty od TT na jego stronie (sam kupowałem :p)
|
Garmin GPSMap 60 CSX + dodatki
Pany, to jest mądre? To jest głupie? To jest drogo? To jest tanio?
Zapotrzebowanie: 80% on road, 20% off... Jest coś lepsiejszego? Garmin GpsMap 60CSx + SanDisk MicroSD TransFlash 2GB Standard + adapter SD + Hahnel akumulatorki AA 2700mAh 4szt. + Ładowarka samochodowa Garmin GPSMap [010-10085-00] + Pokrowiec Garmin GPSMap [010-10578-00] + Uchwyt rowerowy Garmin GPSMap [010-10454-00] + Mapa City Navigator 2008 NT Full Europe [010-10680-50] całość nowa stoi za 1790,- :dizzy: |
ja w zeszłym tygodniu płaciłem:
- Garmin GpsMap 60CSx - 1280 PLN - Karta Micro SD 2GB - 35 PLN - Ładowarka samochodowa - bodaj 90 PLN - Pokrowiec - 60 PLN ? - Uchwyt rowerowy - 80 PLN Nie wiem ile taka mapa, w zestawie kupiłem GPMapa Topo (Polska) + 100PLN. Chyba wychodzi normalnie? |
Cytat:
Cytat:
Ale nie w tym rzecz. Wiele zalezy od tego, do czego ma byc taka nawigacja. Ja przykladowo kupilem* ja (=60CSx) tylko po to, zeby moc zapisywac i odczytywac (tracback) tracki. Do nawigowania po drogach mam PDA (Mio P360 konkretnie, plus stosowna obudowa). Jesli ktos chce urzadzania uniwersalnego, to chyba lepiej byloby celowac w Colorado - o ile obsluguje tracki w sposob zblizony do 60CSx/eTrex. Jesli ktos wiekszosc czasu zasuwa po terenie, to spokojnie wystarczy mu 60CSx (albo i jakis eTrex, ktory jest mniejszy i dluzej na bakteriach ciagnie); a jesli w gre wchodzi glownie asfalt, to lepiej brac nawigacje drogowa czy to na bazie PDA, czy Nuvi (albo Zumo dla bogatszych :D), czy TT. * i to zupelnie z glupia frant - nie planowalem tego zakupu.. ale o dziwo wygralem licytacje :haha2: |
Wiem, że jak coś jest do wszyskiego to jest do niczego ale potrzebny mi taki gps co da radę i w Polsce i w Rosji, na Ukrainie czy na Bliskim Wschodzie. Nie kupię dwuch bo i tak mam zawsze papierówki i na asfalcie jakoś tam daje rade. Gorzej jest w nocy, w miastach, na zadupiach. Jak już wywalać kasę to na coś dobrego, sprawdzonego, niezawodnego... Stąd CSX.
Jarku dzięki wielkie, będę obserwował allegro ;) |
uchwyt rowerowy
Cytat:
Pozatym mam gnazdo zapalniczki na stelażu reflektorów (obok puszki z kontrolkami) i chciałem uniknąć ciągania kabli z gniazda na kierownicę. Ale to tylko moja "koncepcja" :) Jakoś tak mi te mocowanie na kieronicy nie podchodzi. Chciaż uchwyt RAM mnie kusi:) Głównie dlatego że odbiornik jest dużo bliżej kierowcy, czytelniej na pewno:):):) |
Cytat:
No i zawsze w rezerwie pozostaje mozliwosc uzycia tego uchwytu zgodnie z przeznaczeniem - na kierownicy, i to albo w moto, albo na rowerze :) @Splawik - 60CSx bylby super, gdyby wladowali do niego proca z Colorado, i ew. ekran z tegoz (ale to juz niekoniecznie).. a tak jest tylko bdb :) |
http://www.allegro.pl/item571042364_..._na_rower.html Mam dla ciebie taką radę - kup sobie coś takiego, a potem zajrzyj na Garniaka, tam załatwisz sobie dobrą! mapę Polski za friko, a jak troszkę poczytasz to załatwisz również wszystko inne. Na te tematy lepiej rozmawiać na priv, bo często ocierają się o piractwo :Sarcastic:
|
Cytat:
I wsio legalne :Thumbs_Up: |
Cytat:
http://www.gpsmaniak.com/new/mapy.htm gdzie dostaniecie takze legalne mapy TOPO moze nie calej Polski ale jest sporo i sa ciagle aktualizowane... Sporo tam takze bardzo przydatnych informacji co jak wgrywac, tworzyc itp... |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:33. |