Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Rdza na ramie Afry 2017??? jaja czy co? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31324)

radiolog 03.04.2018 08:04

Ja nie mam zdrowia i cierpliwości,żeby czyscic szprychy, co wypłucze karcher to ich.
A właścicielom Alpine za ciężkie pieniądze potrafi się szprych i obluzować, co skutkuje gwałtowym spadkiem cieśnienia w oponie ala dętka

Marek_CBRXX 05.09.2018 14:41

Cytat:

Napisał jurek (Post 571933)
Myślę, że nie ma co histerycznie reagować. Jak pisał majki problemy mają wszyscy producenci a to dotyczy super eko lakieru....Zresztą te legendarne XRV też miały swoje wady....
Jeżeli pan Honda wymyśli procedurę pomalowania tych spawów bez konieczności zmiany ramy to będzie OK. Poza tym w 2018 może zostało to poprawione:)

Nie zostało poprawione. Lakier na ATAS odpada oraz wychodzi ruda tak samo jak na wcześniejszych, niestety.

radiolog 05.09.2018 15:00

Cytat:

Napisał Marek_CBRXX (Post 598902)
Nie zostało poprawione. Lakier na ATAS odpada oraz wychodzi ruda tak samo jak na wcześniejszych, niestety.

Mnie nie wychodzi żadna ruda, a to model 2016, podejrzewam testy solankowe.

Marek_CBRXX 05.09.2018 15:10

Nic z tych rzeczy, farba pęka na przedniej belce od uderzeń kamieni - co jestem w stanie zrozumieć, ale pęka też na spawach które pracują, np przy węzłach gdzie są mocowane podnóżki kierowcy lub stopka boczna. A na białym wszytko widać...
Na testy solankowe za wcześnie, mam ją dopiero 2 mce.

radiolog 05.09.2018 15:56

To tam gdzie są naprężenia musi pękać, jak obikwsz kamieniem lakier i to nierdzewka to tez wyjszie ruda.
Kup lepszą płyte pod silnik i problem zniknie, a podnóżki acf50.

madafakinges 05.09.2018 16:50

Cytat:

Napisał Marek_CBRXX (Post 598909)
Nic z tych rzeczy, farba pęka na przedniej belce od uderzeń kamieni - co jestem w stanie zrozumieć, ale pęka też na spawach które pracują, np przy węzłach gdzie są mocowane podnóżki kierowcy lub stopka boczna. A na białym wszytko widać...
Na testy solankowe za wcześnie, mam ją dopiero 2 mce.

To niezła *ujnia... reklamowałeś to?

Marek_CBRXX 05.09.2018 17:19

Jeszcze nie, nie wiem czy to ma sens wogóle. Pewnie zgłoszę zobaczymy co powiedzą..

Ozzz 05.09.2018 20:39

Widząc pierwszy raz ATAS od razu pomyślałem, że bez osłony przedniej belki ramy będzie masakra ale, że dalej na spawach lakier pęka to już nie jest śmieszne. Może przeciągnąć wszystko chlorokauczukiem🤷‍♂️🤪

muszel72 05.09.2018 22:57

Zrobiłem ok 10kkm a poza tym mieszkam w „słonym klimacie” bo nad morzem i na chwilę obecną nie zaobserwowałem.

Birtka 09.09.2018 00:09

To słabo, że a Atas dalej wystepuje problem rdzy. Po ponad dwoch latach od premiery i po wielu zgłoszonych tego typu usterkach powinni problem rozwiązać. Ja rownież zakładałem na forum temat rdzy. U mnie jest w paru miejscach ale najmocniej wystepuje przy główce ramy. Na dniach podjadę do Hondy

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.