Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=251)
-   -   CRF1100 czarny ekran. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=39637)

Rychu72 15.02.2023 11:46

Ktoś wcześniej napisał, że ten ekran to tylko gadżet i tak się zastanawiam jak ogarnąć tryby jazdy, gdy nie działa. Tylko nie piszcie po zachowaniu motocykla, bo to wiadomo dopiero w czasie jazdy.
Fajnie, gdyby to było zdublowane w dużym uproszczeniu na dolnym ekranie jak D, S1 itd

GrzegorzWPR 22.02.2023 14:21

Witam, w dniu dzisiejszym udałem się do serwisu HONDY z moim problemem tzn. brak reakcji na dotyk w Africa Twin 1100.

Pan z Hondy przyjął moje zgłoszenie i kazał mi wysłać filmik na którym widać, że dotyk rzeczywiście nie reaguje.
Zrobiłem tak jak mi kazano i teraz czekanie na info z serwisu Hondy.

A jak Wasze wyświetlacze, mieliście albo macie podobne problemy z wyświetlaczem, zgłaszaliście to już do dilera Hondy? Może warto to teraz, jeszcze przed sezonem sprawdzić i w razie problemu zgłosić, czym więcej Nas to zgłosi to jest szansa, że HONDA zajmie się na poważnie tym problemem wadliwych wyświetlaczy!

pozdrowienia...

WojtasA 22.02.2023 16:18

Cytat:

Napisał GrzegorzWPR (Post 809345)
Witam, w dniu dzisiejszym udałem się do serwisu HONDY z moim problemem tzn. brak reakcji na dotyk w Africa Twin 1100.

Pan z Hondy przyjął moje zgłoszenie i kazał mi wysłać filmik na którym widać, że dotyk rzeczywiście nie reaguje.
Zrobiłem tak jak mi kazano i teraz czekanie na info z serwisu Hondy.

A jak Wasze wyświetlacze, mieliście albo macie podobne problemy z wyświetlaczem, zgłaszaliście to już do dilera Hondy? Może warto to teraz, jeszcze przed sezonem sprawdzić i w razie problemu zgłosić, czym więcej Nas to zgłosi to jest szansa, że HONDA zajmie się na poważnie tym problemem wadliwych wyświetlaczy!

pozdrowienia...

U mnie jest OK, latałem w zeszłym tygodniu.

CmenaH 18.03.2023 22:55

Mój wyświetlacz nie odpowiada, dotyk padł. W poniedziałek jadę zgłosić reklamację. Piszecie jakieś pisma czy składacie reklamacje na gębę ?

Melon 18.03.2023 23:17

Musisz motór zabrać do chałupy pod pierzynę i wyświetlacz zacznie robić. ;):)

Majster 18.03.2023 23:40

Cytat:

Napisał CmenaH (Post 811939)
Mój wyświetlacz nie odpowiada, dotyk padł. W poniedziałek jadę zgłosić reklamację. Piszecie jakieś pisma czy składacie reklamacje na gębę ?

Tylko papier. Inaczej jest spora szansa że będą odwlekać aż skończy się ochrona gwarancyjna.

RaPi 20.03.2023 23:38

Cytat:

Napisał Majster (Post 811945)
Tylko papier. Inaczej jest spora szansa że będą odwlekać aż skończy się ochrona gwarancyjna.

U mnie dokładnie tak zrobili więc radzę uważać. Odwlekali aż się skończyła gwarancja. Mam potwierdzenia zgloszenia i im nie odpuszczę

Majster 20.03.2023 23:52

Cytat:

Napisał RaPi (Post 812134)
U mnie dokładnie tak zrobili więc radzę uważać. Odwlekali aż się skończyła gwarancja. Mam potwierdzenia zgloszenia i im nie odpuszczę

Niech zgadnę: LCM Sokół Lublin?

Studi 21.03.2023 11:28

temat wyświetlaczy i niedziałający dotyk - standard.
u mnie był walnięty jak oglądałem przy zakupie - odebrałem moto dopiero jak wymienili...

coddy 22.03.2023 00:24

Cytat:

Napisał coddy (Post 804639)
Otrzymałem dzisiaj info z Hondy:

"Dziękujemy za kontakt z firmą Honda.

Pańska sprawa została przekazana do odpowiedniego działu w celu rozpatrzenia. Otrzyma Pan odpowiedź mailową jak tylko zostanie ona rozpatrzona
."

A ja tylko poprosilem, aby podali mi status zgłoszenia serwisowego sprzed 3 miesięcy...

Dodatkowo w serwisie, gdzie stoi moto dowiedziałem się, że w książce serwisowej stoi, że:
Honda nie odpowiada za tablet, którego producentem jest Garmin oraz oprogramowanie do niego, które dostarcza Google. Także robi się ciekawie.

Tak złośliwie od siebie dodam, że za silnik także nie powinni odpowiadać, ponieważ producentem oleju nie jest Honda...

Drodzy, podobno wymienili mi wyświetlacz, pomimo straszenia, abym się przygotował na batalię sądową. Moto oddane w zeszłym roku na tydzień przed wygaśnięciem gwarancji. Jakiś czas temu odezwali się z Hondy, że uznają wadę i wymieniają na gwarancji.
Teraz moje pytanie, jak sprawdzić czy wymienili? Dodatkowo wymieniony wyświetlacz, zgodnie z prawem jest podstawą do przedłużenia gwarancji/rękojmi na niego o kolejne 24 miesiące i czy ta informacja powinna znaleźć się w KS?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:07.