Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   WP Extreme 50 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7480)

Rychu72 05.12.2011 15:20

No i Sanchez nie wiele pomoże. :-(

Thorgal77 05.01.2012 22:28

Też dzwonilem do Sancheza - chłop daje wrazenie ze duzoe wie ale jak pytalem o konkretne ustawienie pod mase kierownika to wymieka...
a chciałem u niego dobrać sprezyny i ustawic własciwie settingi...- nie chciał zarobic.

Do wojciechowicza z olsztyna tez dzwonilem i wzucił cene okolo 700zł i chyba bez spręzyn.

Adagiio 17.03.2012 22:16

Samo zrobienie porządnego serwisu jest mistrzostwem dla większości deklarujących wiedze i potencjał w temacie . Po drugie skąd maja to wiedzieć , skoro każdy szanujący sie zespół wysyła zawias za granice i płaci setkami euro , ale jak przyjdzie to jest gwarancja że nie będzie porażki .

Rychu72 19.03.2012 08:27

Ostatecznie założyłem sprężyny Ohlinsa 5.5 i powiem, że przy ustawieniu dobicia i odbicia na połówce jest całkiem fajnie. Może też dlatego, że zawory olejowe są od SM, czyli nieco sztywniejsze.

Rychu72 30.04.2012 09:44

1 Załącznik(ów)
Kto wie od którego modelu adventura może być ten Extreme 50?

fabrizio13 30.04.2012 10:31

Aiutooo :dizzy::dizzy::dizzy: nie wiem czy tak ma być :dizzy: a mianowicie sprawa wygląda tak ze w zimie założyłem na tył amor od Lc4 i wszystko było dobrze do momentu jak wczoraj sie wybrałem na małe co nie co w terenie efekt po powrocie zbiorniczek gazowe nagrzane na maxa czy to normalne :confused: wszystko działa ale skąd się bierze ta temperatura :confused: myślałem ze to temperatura od wydechu ale reszta elementów obok jest ok. Dodam ze nie wymieniłem sprężynę w nim może chodzi o to ze za mocno musi pracować z taką miękną sprężynę :confused: Kto ma niech się wypowiada Grazie mille :D:D:D

Rychu72 30.04.2012 10:37

To chyba nie ten temat

lukasz_vip 30.04.2012 13:37

Rychu roczniki od 98 do 2000 w LC4 miały WP 50 Extreme. Także tylko i wyłącznie do LC4 640 Adventure to może być.

Rychu72 30.04.2012 13:43

Dzięki :Thumbs_Up:
Czekam właśnie na paczkę i zaczynam szukać dalszych szpejów. Teraz wiem przynajmniej od czego ;)

rob 30.04.2012 14:08

Cytat:

Napisał fabrizio13 (Post 236730)
Aiutooo :dizzy::dizzy::dizzy: nie wiem czy tak ma być :dizzy: a mianowicie sprawa wygląda tak ze w zimie założyłem na tył amor od Lc4 i wszystko było dobrze do momentu jak wczoraj sie wybrałem na małe co nie co w terenie efekt po powrocie zbiorniczek gazowe nagrzane na maxa czy to normalne :confused: wszystko działa ale skąd się bierze ta temperatura :confused: myślałem ze to temperatura od wydechu ale reszta elementów obok jest ok. Dodam ze nie wymieniłem sprężynę w nim może chodzi o to ze za mocno musi pracować z taką miękną sprężynę :confused: Kto ma niech się wypowiada Grazie mille :D:D:D

Norma. Olej się przelewa przez tłumik - pomimo że to ciecz jest tam tarcie (jakaś wyższa fizyka - kompresor przy sprężaniu też się nagrzewa). poniekąd dlatego powinno się pompować tłumiki azotem bo ma niższą rozszerzalność cieplną.
Możliwe że masz go z racji bardziej miękkiej sprężyny zbyt stłumionego (kompresja) i może dlatego mocniej się grzeje.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39.