![]() |
Cytat:
lampa jest tak zamocowana, że będzie hałasować, chyba, że u mnie było coś co już dawno wypadło.... generalnie jak najadę tym motocyklem na jakaś nagłą nierówność to trzeszczy w nim wszystko, trochę mnie to denerwuje bo wrażenie jakby było coś odkręcone a nie jest.... Zaraz wrzucę wam filmik jak ta lampa się tłucze... https://photos.app.goo.gl/DXBCyYqy6o5Cteew6 ps. trzeba dać na cały ekran aby był dźwięk i nacisnąć play przeglądałem fiszki i nic nie brakuje z mocowania lampy.... po prostu jest taka dynda :) i tyle rozkręcanie i skręcanie nic nie pomoże lampa tłucze się o plastik i jedyne rozwiązanie to przyklejenie czegoś co te elementy oddzieli (guma, gąbka z taśmą samo przylepną itp..) |
Cytat:
A u Kolegi to płyta pod kufer wali, nie lampa 😁 |
Mi się wydaje że wali ręka o płytę a nie lampa...
|
Cytat:
Honda ma opanowane od dekad mocowanie elementów. Nic nie paruje wodą jak we włoskich, nic nie odpada. Pierwszy raz jak jechałem szutrami do Talina RD04 to myślałem, że wszystko odkręcić się i odpadnie, szczególnie lampy i kierunkowskazy. Nawet myślałem, że mi się koło przednie rozjeb*** a na postoju znalazłem ptaka na kolację w szprychach. |
Cytat:
nieźle też tłucze się oryginalny tylny kufer ale to oddzielny temat :) |
To się nazywa fanaberia, az boje sie pomyśleć jak tlucze sie wiatr we wlosach podczad jazdy
|
Cytat:
|
Nie lubię tego wątku i się nie zapoznałem, więc może dubluję, ale...
Czy tylko u mnie jest niesymetryczne umiejscowienie lusterek? Wersja manual. Prawe jest OK, ale lewe przez to, że jest (chyba) przesunięte mocowanie do środka to samo szkło lustra jest w połowie schowane za kierownikiem i słabo widać. Nie wiem, może to ja jestem krzywy jakiś, ale będę ciął i spawał ramię, bo jest za krótkie. |
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba się tochę wychylić żeby dokładnie zobaczyć lewy pas. |
Z lusterkami doubletake nie ma tego problemu
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiesz, ja Jeszcze na etapie zauroczenia nowym moto :at: Dużo się wybacza :) |
Dzisiaj kupiłem lustro, będę ciął, spawał i malował.
|
1 Załącznik(ów)
|
Niefajnie, woda bedzie napierniczac do srodka. To czesc ramy ?
|
To będą sanki pod silnikiem
|
Serio to w atas ? Nie chce się wierzyć, spaw jak w Dnieprze
|
Spaw jest ok, nie widziałeś spawów w nowych Yamahach....
|
Tam wogóle nasmarkane jest jakby to człek spawał a nie maszyna jakaś. Dziś 4 browce i dogłębna weryfikacja z wieczora bo pogody i tak nie ma na przewietrzenie.
|
No jak to jest ok spaw to śmiało mogę się nazwać spawaczem. Nasmarkane to może i ok tylko nie tam gdzie trzeba.
|
Ten spaw/brak spawu to naprawdę w ATAS czy jaja sobie robicie ? pozdr adam
|
Trzeba wywiercic dziurkę odpływowa w najniższym miejscu i wielkie mi mycyje
|
Radiologu, nie no badzmy powazni. Gdyby to dotyczylo Rometa (bez obrazy) albo innego chinczyka za 6k, gdzie mam swiadomosc co kupuje, to nie byloby tematu. Slabe zabezpieczenie antykorozyjne, posmarkane spawy, sruby z plasteliny, i takie tam bralbym na klate - cena czyni cuda, nie mialbym zbyt wygorowanych wymagan. Ale mowimy o sprzecie "renomowanego" producenta w cenie 65k+. No do ciezkiej prostytutki - jak takie spawy przeszly kontrole jakosci ?
|
Cytat:
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=SRXa...KRo9BWWU0sQywY |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Pewnie nie ja jeden poleciałem zajrzeć jej pod spódnicę
|
nie od dziś wiadomo, że h robi po kosztach.. wszystko po minimum... obecna kolejność marek jp
Suzuki Kawasaki Hyonda Yamaga a europy BMU jest i najlepsze i najgorsze zarazem KAT ciągle się stara poprawić jakość ale powolutku bez pośpiechu Trump do wszystkiego daje 3 w rzędzie i to mistrz parametrów i papieru :) |
Cytat:
|
spawacz slepy na jedno oko byl tanszy ? ;)
|
Teraz wszystko musi być tanie bo klient taki.
Jakość jakość a cena czyni cuda. Aż strach do sklepu pójść. W przed zakupem trzeba pracę magisterską zrobić, w Excelu przeliczyć wszystko... albo najlepiej zapytać szczęśliwego właściciela na forum. Co do tego spawu to zonk na maxa. Ciekawe co Yama zrobi jak zaczną sprzedawać te T7. A najbardziej ciekawy będzie Kat 790, teraz produkowany w Austrii co już cieknie a zaraz przenoszą produkcję do kitajców. U nas w robocie była taka sytuacja i pierwsze serie były bardzo nieciekawe. Ciągle moim zdaniem NAT bije konkurencję... te motory już klepią od 2016 bez większych zmian. |
Cytat:
co do spawu to myślałem, że jest niedociągnięty do końca... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak to wyglada w hądzie? Ludzie spawają na lini czy automat? Przecież są jeszcze linie kontroli. Jestem przekonany, że hąda działa w systemie automotive:confused:
|
W automotiv na 99% spawa robot, a spawacz stoi za jego ustawieniami,spawanie ręczne jest czasochłonne i nie ekonomiczne.
|
Jak Radiolog pisał, wina w pełni po stronie kontroli jakości, to jest dramat, że ten motocykl opuścił fabrykę. No miejscu Hondy darłbym już do właściciela z nowym sprawnym motocyklem, kontenerem dodatków z katalogu i jakąś ładną Azjatką która zrobi laskę na zgodę ;) Bo fuckap może i się zdarzył ale teraz kwestia czy wyjdą z tego z twarzą.
|
Cytat:
|
No w porównaniu z gjejesem i MTS to taniutki;)
|
Cytat:
|
Następna ATAS z grupy na FB :)
https://scontent.fpoz2-1.fna.fbcdn.n...51&oe=5D33B8A1 https://scontent.fpoz2-1.fna.fbcdn.n...d5&oe=5D41A827 |
Cytat:
Cytat:
|
Kuwa... serio po odbiorze moto trzeba wziasc latarke, browarek, i zapoznac sie blizej swiecac jej po spawach.
Swoja droga jak to sie stalo ? Widac ze spaw jest polozony, ale NA materiale, nie laczac sie z nim. Jakim cudem ? |
Cytat:
|
Robot się rozkalibrował czy co?
|
Cytat:
|
Sabotaż Siemensa we współpracy z BMW.
|
Cytat:
|
Może fachowcy Bmw przeszli do Hondy:):)?
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27. |