![]() |
Sami motają co tylko się da, a polecają serwis do jakiejś bzdury ? :)
Problem błedów w KTM istnieje nie od dzis. a w garażu pijemy Vistule bo kopie jak KTM. mamy jeszcze z pod lady, bo brzozowej kolońskiej już brak :) No comment. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Tak samo u mnie w 1050 nic się nie działo (oprócz wieszająćego się pływaka baku-ale to samemu naprawić 30minut) u kumple w 1190 też tak samo a objechał Bankany i dużo dalekich wypraw.
Za to w CRF po umyciu myjką wywaliło błąd ABS i nikt nie wie OCB. |
A z innej beczki to jak obecnie wygląda sytuacja z 890 adv ?. Mało wiarygodnych informacji od użytkowników.
p. |
Cytat:
|
|
Cytat:
Też nigdy nie mogę zakumać dlaczego większość motocyklistów tak tankuje. Że dupy nie chce się zdjąć. Zawsze zsiadałem i zsiadam, moto na central i sobie leję. Zresztą i tak muszę odbiąć mini- tankbaga którego permanentnie wożę. Nie raz na lokalnym shellu widziałem jak tankowali w ten sposób, do tego nawet nie gasili motocykla. Jak czytam o tych niezdiagnozowanych usterkach, wariacjach kompów itp w NAT czy tutaj - to mam wrażenie że niegdysiejsze legendy o takich głupotach w BMW już się nieco zdezaktualizowały. Inni producenci dogonili już bawarską markę :) A BMW, przez to że ich dużo i długo na rynku to po prostu dość mocno rozpracowane jest. Co nie zmienia faktu że duże KTMy fajne są i kropka. Nie dla mnie ale fajne :Thumbs_Up: |
Gamoń nie potrafi zatankować , lało się po silniku i wydechu ostro. Mam nadzieję, że ugasili go szybko.
|
[QUOTE=zimny;796973]Jak sądzę przelewem poszło...
Też nigdy nie mogę zakumać dlaczego większość motocyklistów tak tankuje. Że dupy nie chce się zdjąć. Nie raz na lokalnym shellu widziałem jak tankowali w ten sposób, do tego nawet nie gasili motocykla. Ja tak robię ,a o co chodzi? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Chyba to mało bezpiecznie, w sytuacji jak na filmiku. |
Z tym nie gaszeniem motocykla przy tankowaniu to trochę przesadziłeś , korek wlewu ciężko się otwiera kluczykiem który jest w stacyjce , poprzedni wpis to był sarkazm 😁
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
Więc tak, gaszą ale nadal nie zsiadają :) Co do przelewu to dubel masz rację. Mi ostatnio pistolet nie odbił i poza tym że przelewem pod Moto to i po baku i owiewkach pochlapało :mur: no ale nie tyyyle co na filmie. |
Nie na wszystkich ale ja spotkałem się z wyłączeniem pompy dopóki nie zsiądę z motora.
|
A z ciekawości bo kiedyś mnie interesował model 1050... To jest tak samo narwane jak 990? Pali też jak 990 tzn od 6.5 w górę?
O ile się orientuję to taka trochę bardziej budżetowa wersja 1090, tak? Do zastosowania bardziej jak GS niż 990adv, czy tak? Sorry jak laicko ale ja niekumaty w tych maszynach. |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Łagodny jak baranek. Jednak jak się odwinie to leci jak rakieta. Serio, to motocykl do tańca i do różańca. Spalanie średnio 5l. Tragedii nie ma. Ciągnie z dołu A to wielka zaleta, jak dla mnie. 990 to bardziej chyba wyczynowy A 1050 turystyczny i wygląda świetnie :) |
Cytat:
Mario, dzięki za opinię nt 1050. Zawsze mi się całkiem podobał tylko nigdy się nie poskładało na ten kierunek. Skończyłem na niemieckim wynalazku.
Tak właśnie czytałem że silnik w 1050 został inaczej, bardziej przyjaźnie i turystycznie zestrojony niż w tych z końcówką xx90. Pozdrawiam Zimny |
Jeśli masz więcej pytań to śmiało..
Wszystko o czym wiem to opowiem. Pozdrówki. |
Miałem dwa sezony 1050 i przesiadłem się na crf. Do tej pory żałuje. Motor palił to samo. Jechał jak by miał z 50% więcej mocy. Ba Leo vince brzmiał obłędnie. Hamulce brzytwy. Zawias lepszy jednak w crf ale to przez regulacje. 1050 idzie tak samo jak 1190 ale do 5tys obrotów. Później jest różnica. Nie szarpie łańcuchem na niskich obrotach. Ma świetny niski i średni zakres obrotów. Bardzo polecam ten motocykl.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
CRF nie dla mnie widocznie. KTM lepszy |
Cytat:
|
A jak w serwisie 1050? W 990 adv pół motocykla musiałem rozbierać żeby olej wymienić. I zawory co 15 tys. km.
|
wymiana oleju to blachostka, zawory co 30tys a wymiana filtra powietrza to niestety zbiornik do gory choc majac wprawe to 5 minut roboty
|
2 Załącznik(ów)
Od jutra testy w letnich rękawiczkach
|
Cytat:
|
4 Załącznik(ów)
Serwis zawieszenia po 33 kkm, przetarte paewki , a anodzie na oko do warstwy aluminium zostały kolejne 30 kkm, czyli przy 60 kkm trzeba pomyśleć o nowych rurach.
Przy okazji nowy napęd, w wersji bezobsługowej ( albo raczej minimalistycznej obsługi), zobaczymy. |
Ten cybant od polewaczki , sztos -:)
|
Cytat:
Brzeszczot :Thumbs_Up:
BTW - zamiast pomóc z tym drewnem człowiekowi starszemu to wziął i sp..... ;) |
Hej
Czy ma ktoś 1090 lub 1190 R w okolicach Wawy ? Chodzi za mną bigtwin , ale mam znaczny niedobór wzrostu :D chciałbym się przysiąść/pomacać z bliska. Pytanie czy jest jakaś znacząca róznica w wielkości 1090/1190 - pytam praktyków bo dane z netu już zgrałem na dyskietki :D W grę tez wchodzi 790 |
Cytat:
|
dubwl eleganco
:D |
Cytat:
|
Koledzy podrzucili kilka pomysłów na obniżenie - dzięki bardzo :)
Np coś o czym nie wiedziałem : https://www.mizu-shop.de/en/motorbik...Boxbaujahr%5D= Póki co faworytem pozostaje 1090 ale jak to będzie się zobaczy |
Przysiadz sie do obu, 1090 to wykastrowane i okrojone 1190 ;)
|
Taka sprawa Pany:
Ciagnie mnie do 1190, mimo że jestem mega zadowolony z super tenere, rozważam zmianę. Miałem przez sezon LC8 990 na gaźnikach i to zdecydowanie nie był sprzęt dla mnie. Co prawda zawiecha 265 ale promień skrętu wozu drabiniastego bardzo zniechęciły mnie do tej maszyny. A przynajmniej tak myślałem... teraz szukam dziury w całym bo brakuje mi chyba tych emocji na moto. Czego spodziewać się po 1190 w porównaniu do 990? Jakieś znaczące wady, oprócz zjadania opon czy napędów? |
Cytat:
|
Zrobiłem kółko sprzętem kumpla i zrywał trakcję na 3 biegu... Są emocje i tego mi trochę brakuje. To jedyne wrażenie jakie zapamiętałem. Chyba trzeba więcej czasu w siodle żeby sprawdzić i się przekonać.
|
Cytat:
Jest pare rzeczy ktore mozna by mu zarzucic ale braku emocji nikt sie nie odwazy :D Przesiadalem sie bezposrednio z 1190 na 990 i powiem ze myslalem ze cos sie popsulo :haha2: |
Cytat:
|
Jeszcze pytanie o różnice między 1190adv i advR: czy oprócz rozmiaru kół jest jakaś znacząca różnica w zawieszeniu?
|
R'ka nie ma półaktywnego zawiasu
|
Cytat:
Trochę okrojony SAS |
Dla jednych to plus dla drugich minus. Można pomyśleć że w standardowym zawieszeniu mniej się spier... ale w tym pół aktywnym kumpel jak to serwisował to mówił że tam tylko olej ze specjalnymi cząsteczkami które działają z elektromagnesem się leje i ot cała filozofia. Panewki i uszczelniacze tak samo.Czyli koło nie zostało wymyślone na nowo a koszt tego oleum podobno też nie powala.Nie chcę teraz rzucać sumami bo to dawno zasłyszane było.
|
Cytat:
Apropo zawieszenia to tak dzialanie tego elektornicznego to nie jest kosmiczna technologia, elektromagnes zbiera opilki z oleju tym samym zmniejszajac mozliwosci przeplywu oleju miedzy komorami. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:43. |