![]() |
Bez rzeźby wchodzi 30 mm, max 35 mm. Potem zaczyna się jazda z kablologią. Przejrzyj ten wątek bo już to maglowaliśmy.
|
wziąłem te: https://allegro.pl/oferta/podwyzszen...8mm-7758105148
Jak dobrze rozumiem, u kolegi Horizona się sprawdziły. Co do kabli, będę szukał optymalnego rozwiązania. dzięki za podpowiedzi |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Naklej se folię na ramę pod linki gazu, jeśli ruszają Cię takie rzeczy jak na foto poniżej. |
no i cyk ogarnięte https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f9e162df2f.jpg
rama oklejona w strategicznych punktach. Jedyna wątpliwość dotyczy przewodu hamulcowego: bo musiałem go odkręcić za lampą i z lewej strony główki ramy. O ile na ramie bez problemu kabel pozwolił się przykręcić, to za lampą musiałem zostawić luźny. Czy tak może być? |
Cytat:
Jeździć, obserwować :) |
@emilsbaste, jak wrażenia z jazdy po zmianie wysokości kierownicy?
|
Cytat:
wstępnie się przymierzyłem i wydaje się, że moje plecy będą mi wdzięczne |
Cytat:
|
Inne opcje osłon - prototypów się pojawiają
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f634467c8c.jpg Link do aukcji: https://www.ebay.pl/itm/HONDA-CRF300...-127635-2958-0 |
Dziwne trochę jest to, że tak popularny model a Acerbis nic jeszcze nie wyprodukował.....
|
Cytat:
|
6 Załącznik(ów)
"amerykańskie postojówki" kierunkowskazów wyłączone, składane lusterko acerbisa zamontowane i razem z Adamem Słodowym zrobione podwyższenie stópki bocznej i nowe mocowanie tablicy rejestracyjnej...i można szwendać
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Pomysł na podkładkę pod boczną stopkę dobry, faktycznie moto sprawia wrażenie że za bardzo leży. Tylko pogadaj z "panem Adamem" co by nieco je poszerzył. Będziesz uratowany na piasku i większym błocie.
Co do kierunków świecących jako postojówki, to akurat jest dobry patent. Lepiej być widocznym na drodze bardziej niż mniej. |
Cytat:
Wyczytałem, że europejska wersja ma kierunki ledowe. |
Cytat:
Chyba takie były pierwotne plany, plus lampa led, plus 31 koni. Ostatecznie nic z tego. Kierunki i lampy pewnie im zostały w nadmiarze po 250, a konie zabiły normy euro. Chyba tylko Tajlandia lub ogólnie APAC mają to co obiecano. O ile kierunki i lampa to za moment będzą to bardzo mnie ciekawi kiedy ktoś znajdzie sposób na „odblokowanie” tych kuni [sic!] bo +4 to całkiem sporo przy obecnych 27. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Widziałem na fejsie jak ktoś przerabiał lampę na ledową oryginalną. Temat trochę nieopłacalny bo wyniosło go to koło $300 i dodatkowo trochę było pieprzenia z tym. Lepsza jest żarówka ledowa dobra.
Co do mocy to pewnie pojawią się kostki eco od wersji azjatyckiej lub od modelu CB300R który na rynku europejskim miał tez 31 koni. Do tego na pewno zmiana wydechu i da radę. Ja tam wolę nie eksperymentować więc czekam, aż się pojawią sprawdzone sposoby. |
Honda CRF300L / Rally (2021)
Cytat:
ale kierunki zmieniałeś prawda? gdzie kupiłeś? Moja sztuka wzbogacona o naklejki 😎 Te fabryczne kierunki zupełnie mi nie leżą https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...12202d6b51.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Wie ktoś może czy oryginalne kierunki z przodu mają dodatkową żarówkę i 3 żyłę kabla do obrysówek ?
Jeśli mają i ktoś ma niepotrzebne w dobrej cenie, to chętnie odkupię. Mojemu Trampkowi by się przydały takie zgrabne obrysówki. :) emilsbaste, fajna naklejka, sporo pomaga na tą czerwoność :) |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Dodatkowy miałem pstryczek do włączania/wyłączania tych świateł, gdyby podczas kontroli czy przeglądu komuś się to nie podobało. Zrób sam. Załącznik 109233 Emilsbaste - ten numer to jakieś głębsze przesłanie? ;) :D |
Novy, Twoja to japońska 600-ka, a ja mam XL650 i jakiś włoski księgowy musiał skasować tą trzecią żyłę. Sama żyła z motka to nie problem, pociągnę własną, ale przydałby się kierunkowskaz, który ma możliwość odpalenia obrysówek.
|
Cytat:
|
Metzeler 6 days extreme 120/90/18
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Takie życie opony :)
6 days są zajebiste na piasku, gdzie spędzam sporo czasu. Choćby z tego powodu warto było się na nie zdecydować. Minus, że moto już się tak nie ślizga jak chcesz bączki kręcić. Nie można mieć wszystkiego. Na kolejną spróbuje MC360 Mid-soft, żeby mieć porównanie. |
Ło Jezu, na piasku piszesz. Przecie to guma typowa do twardego terenu. Kamienie, korzenie ect. Jest wiele innych gum duuuuuuuużo lepszych na piasek.
Pozdr rr |
Raczej uniwersalna bym powiedział. W piachu w mojej ocenie robiła bardzo dobrze choć u mnie piachy nie są takie mocno kopne.
Ogólnie nie miałem uwag jak była nowa. Pod kątem uniwersalności lepsze IMO były Goldentyre 216 i takie bym kupił znów ale ni ma. Kto obecnie zmienia gumy na piach czy błoto? Jeździ się po wszystkim co pod kołami tutaj 6 Days jest bardzo dobrą gumą. Dopóki sie nie wyobli bo wtedy straty na trakcji są zajebiste. |
Dla mnie po latach jeśli chodzi o uniwersalność (w zanczeniu offu) to mistrzem dla mnie jest Mitas XT946. Robi do końca i co dziwne relatywnie trwała.
|
Jakąś szybę od wiatru ktoś już ma w L-ce? Najbardziej widzi mi sie ta w stylu Bajaworx ale nie tak latwo ją kupić...
|
Hej,
To ja się trochę podepnę pod temat bo chodzi mi po głowie ta CRF300L - dostępność gdzieś koniec listopada 2021. Teraz mi chodzi jakie macie gadżety zamontowane - tak już podsumowują bo wątek długi. Handbary - wybrałem bukbusters Podwyższenie kierownicy - potrzebne a jeśli tak to jakie kto ma? Płyta pod silnik - Acerbisa (tworzywo)? czy może alu (jaka - dostępność najlepiej w PL)? Poszerzenie kosy - aliexpres czy może ktoś robi tu u nas (żeby nie było to ciężkie kowadło)? Wydech - jaki, (Yoshimura za drogi, strom chyba niedostępny)? To wszystko co bym zmienił. Może kiedyś amor skrętu dodał :) |
Cytat:
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
|
Zbieram sie do zamowienia na bikerbitz akcesoriow - czy bylby ktos zainteresowany podlaczyc sie pod zamowienie? Tak, szukam obnizenia kosztow przesylki 😊
Cytat:
Z tego co widziałem, oni mają swoje tabelki na liczenie kosztów i chyba jak patrzyłem na zawieszenie to np bardziej się opłacało oddzielnie kupić niż razem :confused: |
Cytat:
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Zmienione poszycie siedzenia na czarne.
|
Czy to jest plasticzana płyta od Acerbisa?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Drodzy, odebrałem dziś swoją sztukę po pierwszym przeglądzie. Wszystko spoko, ale powiedzieli, żr filtr powietrza był zajbny jak na 1000km. Rekomendują założenie czegoś „lepszego”. Czy w ogóle istnieje już na rynku coś „lepszego”? Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie w kwestii filtrów i mógłby się podzielić?
Z góry dziękuję |
Są niby lepsze, ale mi się nie uśmiecha płacić 300 zł za filtr powietrza. Dodatkowo konstrukcja w tym motocyklu wymusza papierowe filtry ktore nie nadaja sie do czyszczenia. Niestety jak jeździmy tak jak do tego ten motocykl został stworzony to wymiana filtra częsta to konieczność.
Ja kupiłem przy okazji zakupów z Bikerzbit 10 ori filtrów powietrza za chyba $10/szt. i bede wymienial po prostu co jakiś czas. Cytat:
|
Cytat:
|
Nie widzialem filtra. Jestem na etapie gdzie jak ktoś powie, że mozna ulepszyć moto to łykam jak pelikan 🤭
Przeczekam, zobaczymy czy temat się rozwiniemy innych. A w kwestii wydechu, także uznaje cichy wydech za wartość 😎 niemniej jego waga gdzieś tam mi siedzi z tylu głowy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:58. |