Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

Krisstel 27.03.2022 15:25

Cytat:

Napisał Pebe (Post 774517)
Cześć wszystkim!

To mój pierwszy post i postaram się aby nie było ich zbyt wiele, żeby nie robić zbędnego bałaganu ;). Za około miesiąc odbieram swoją CRF w wersji L. Będzie to mój drugi motocykl do pary z MG V85TTZ i nie planuję nim robić tras. Przeznacznie - 90% off.

Z racji mojej wagi dochodzącej do 90 kg chciałbym możliwie jak najszybciej ogarnąć temat zawieszenia. Przeczytałem cały wątek i niestety nie udało mi się namierzyć gdzie można kupić hyperpro. W necie bieda 🤷 . Macie jakieś sprawdzone źródła?

A w ogóle jakie jest Wasze doświadczenie z bzykami w których został zrobiony tylko tył? 🤔

Od razu kolejne pytanie: na co zwracać uwagę? Co konserwować od samego początku? CRF ma ze mną zostać na dłużej i chcę o nią dbać :)

czesc Pebe. pisz, pisz, udzielaj sie, o to w forum chodzi, zeby tez cos dawac . inni szybciej znajda/dowiedza sie czegod ciekawego. za oknem coraz cieplej, wiec szkoda czasu na samotne poszukiwania info o moto w necie.
oprocz smarowania lozysk warto zakonserwowac okolice odpowietrznika tlumika, bo ruda sie pojawia.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

przemo77390 27.03.2022 16:17

2 Załącznik(ów)
Weekend odbebniony. Warszawa -Uniejow- Torun-Warszawa.

Sprezyna Hyperpro przetestowana w offie. Nie jest gorzej a rzeklbym ze nawet duzo lepiej

Danny 27.03.2022 17:41

4 Załącznik(ów)
Dobry weekend, co nie?

Adagiio 27.03.2022 19:58

Szanowni, jakby się kto wybierał w BN najbliższym czasem to miałbym prośbę. Żeby się móc przejechać 800 metrów trzysetką, interesuje mnie tylko jak nie robi ten zawias. Mam taką drogę gdzie reguluje zawieszenia w motorkach. Za uprzejmość mogę przeczochrać po paryjach, postawić wędzonego pstrąga, lub uścisk dłoni starego zjeba. Do ustalenia.

matjas 27.03.2022 20:41

jak już się przejedziesz po trasie testowej to opisz wrażenia 'starego zjeba' ;D

zawsze to warto poznać głos kogoś kto niejedno pod sobą miał.

Krisstel 27.03.2022 21:15

Cytat:

Napisał warzyfko (Post 774577)
Dobry weekend, co nie?

warzyfko, jaki ma uchwyt na rejestracje ta czyseta z prawej na drugiej focie? jest tam podswietlenie?
pogoda zajebiaszcza, ale siodlo u Mistrza Zet sie robi, to moj rumak w stajni czeka😁

Danny 27.03.2022 21:25

Cytat:

Napisał Krisstel (Post 774603)
warzyfko, jaki ma uchwyt na rejestracje ta czyseta z prawej na drugiej focie? jest tam podswietlenie?

Kurde, nie wnikałem ale koleżanka kupiła to moto z drugiej ręki więc też pewnie nie zna szczegółów. Inne klamoty są Yamoto więc strzelam że to jest tailtidy z bikerzbits. Podświetlenia brak.

Krisstel 27.03.2022 22:12

oki, dzieki👍

przemo77390 28.03.2022 06:27

Moje rozmyslenia na temat 300 apropo gadzetow to troszke wiekszy zbiornik paliwa.

Pojezdzilem w weekend z KTM 690 i 500 (ten chyba tez ma akcesoryjny baniak). Tankowalismy sie wspolnie ale tam gdzie one mialy jeszcze paliwo mi sie w offie niepokojaco swiecila rezerwa.

Mysle ze te 2,5 litra wiecej moglo by wplynac pozytywnie a wagi az tak bardzo by nie przybylo.

Z drugiej strony to pewnie dosc kosztowna modyfikacja

garbaty 28.03.2022 08:41

Sprawdź kanistry desert Fox, jako awaryjna rezerwa mi się sprawdza. Też rozważam większy zbiornik, ale na razie cienko z dostępnością no i faktycznie cena jest dość wysoka. Te 3l na wszelki wypadek daje jednak sporo komforu

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:09.