![]() |
E07
Cytat:
Ja mam e07 z tyłu i z przodu i to typowa opona na tzw 50%. Czyli 50% szosa 50% offroad. Najlepiej radzi sobie jak nie jest zbyt mokro. Ale wysoki bieżnik daje komfort śmigania zarówno po żwirowniach jak i błotnistych bagienkach. Bardzo ładnie spisuje sie na drodze - prędkości do 150km prowadzi się stabilnie. pamiętac trzeba tylko że jest to rodzaj opony uniwersalnej więc extremalna jazda w terenie i po szosie odpada- turystycznie i w lekki, średni teren - strzał w 10tkę. Jakis filmik na youtube wrzuce to zabaczysz jak ciągną. http://www.youtube.com/watch?v=g0a4qKjTv9g |
Noooo ładnie błotkiem rzuca- nie powiem złego słowa. A jak w takim razie przód trzyma na błotku a jak na piachu? To sa rozumiem biezniki jodełki tak?
Ok 07 to podobne do moich Mefo/Heidenau tez jodełka ale jak z głosnościa na asfalcie? |
Na błocie E07 trzymają tak jak mają to opisane w przeznaczeniu: na 50%... Spadają w koleiny, hamowanie ogólnie nie wychodzi. Do normalnej jazdy jest spoko, ale do dzidowania już niekoniecznie :)
|
W swoim avatarze widze ze masz TKC albo E09 prawda? Napiszcie wreszcie jak to jest z ta głosnością tych osławionych E 09 !
|
Miałem e07 dawniej, zmieniłem na dziewiątki i powrotu nie będzie. Jak na moje (wrażliwe niezmiernie przecież ) ucho E09 nie świszczą bardziej niż E07 ani heindeneu które miałem jeszcze wcześniej albo po prostu nie zwracam na to uwagi.
|
Cytat:
Gdybys jeszcze opisał jak te E09 na piaseczku trzymaja kierunek(przód) to chyba sie na nie pokuszę. Pytam o piasek bo po błotku to brrrrr nie lubię. |
po zastosowani 09 twierdzę -stosunek ceny do jakości -super.trochę na asfalcie wyje,zakręt czyli położenie afri na bok -opona daje radę prędzej i tak zacznie przycierać osłona silnika albo but...-na suchym.jeśli jest dzielny,który sprawdził namokrym,bardzo proszę o opis zachowań. w terenie MIODZIO .wiadomo to nie klasa C ale daje radę.Moim skromnym zdaniem 70%terenu 30%asfalt.Dla turystów długodystansowych raczej NIE. czekam z niciepliwością na inne opinie pozdr rafał
|
Petros... w piasku to wg mnie trochę inaczej się jeździ, mniej zależy od przedniej opony więcej od kierownika i od warunków (koleiny itp). Naprawdę... jeśli jeździsz w terenie to E09 to najlepszy wybór wg mnie. Są oczywiście lepsze opony do offu, ale E09 do tego naprawdę świetnie działają na asfalcie.
|
Cytat:
|
Miałem Mitaska E 09 z przodu i zszedł bardzo szybko... Hamowanie jest dla niego bardzo nie teges...TKC trzyma sie dłuzej ale niestety podczas hamowania na asfalcie tez go pozera. T-63 i E-09 z tyłu to według mnie to samo...Nie widzę zadnej róznicy Mam tez koła z Anakami...Na daleka droge po asfaltach na pewno lepsza od kostki...Ale mokra trawa czy piach to juz porazka. Na kostce dojedziemy wszedzie... na anakach nie koniecznie..Chociaz komfort anaków w trzymaniu na asfalcie (nawet mokrym) i głosnosci jest nie do pogardzenia. Reasumujac Jezdze non stop na kostkach a anaków uzywam incydentalnie... Np na zlot nad Balaton...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:28. |