![]() |
Na prośbę autora skasowałem nic nie wnoszące do tematu wpisy i pieniacza analfabetę.
|
Trochę się podepnę pod temat.
Ile wcześniej najlepiej zabukować prom z Gdyni do Karlskrony ? Chodzi mi o koszt. |
Cytat:
Stena wystawia czasem stoiska promocyjne w centrach handlowych. Możesz zadzwonić i dopytać kiedy będą w Twoim mieście. A tam mają zawsze jakieś oferty promocyjne. Poza tym zniżki za zameldowanie w Gdyni, za bycie klientem jakiegoś banku, jakiejś sieci stacji paliw itp. |
Cytat:
Pozdro |
A już będąc w Norge, jakaś karta rabatowa na promy?
Gdzieś czytałem coś, ale gdzie co i kiedy, nie pamiętam. W każdym razie mając jakąś kartę można coś porabacić;) dzięki tej karcie, a przepraw jest sporo jadąc na Nordkapp. |
Cytat:
Rozkłady można znaleźć z necie, jest trochę kopania ale nie warto szukać - i tak trzeba z nich skorzystać. I ceny zazwyczaj są podobne i nie tak tragiczne dla motocyklistów jak chociażby dla kamperów. Przykładowo: Lanvik - Oanes - 52 NOK Hjemmedal - Nesvik - 52 NOK Hella - Dragsvik - 43 Forvik - Tjotta - 89 NOK Linge - Eidsdal - 52 NOK Holm - Vennesund - 61 NOK Bognes - Skarberget - 66 NOK Promy chodzą co kilkanaście minut, nigdy nie czekaliśmy na tyle długo, aby nam się zaczęło nudzić. Poza tym moto i tak podjeżdża na sam początek. |
Nic dodac nic ujac po za tymi 50% (karta nie zawsze daje ten sam rabat, wacha sie on miedzy 35 a 50%), ja karte mam i uzywam.
|
A czemu nie rozważacie promów np. z Danii ? Hirtshals- Kristiansand czy Frederikshavn- Oslo ?
|
1 Załącznik(ów)
Tak informacyjnie o mandatami
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |