![]() |
Wytłumacz mi nie używając słów typu: drgania, wibracje itp. :)
A Shima to polska marka odzieży motocyklowej:) Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
A o co chodzi z głośnym wp na początku ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Słychać sprężyny , albo mi się wydaje, ze to sprężyny, ponoć tak ma być |
Cytat:
;) |
Ależ proszę uprzejmie. Oczywiście shima to moze nie być to samo co shimmy:, gdyż nie występują w niej drgania a mrowienie) :
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Drgania_Shimmy Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka |
Ależ to bydlę jeździ i ten zapas mocy wszędzie i od razu, wystarczy tylko lekko odkręcić .
Zawias bajeczny , im szybciej się jedzie, tym lepiej tłumi. Jedynie ta shima psuje całość , jutro przegląd po 1000, może znajda przyczynę |
Może problem z opona.
Miałem szime właśnie przy ok 70 kmh, a przy wyższych prędkościach drgania kiery. Myślałem że opona, później się okazało że jednak źle zaplecione koło. Zjezdzilem ori gumy, zawiozłem do Króla, założyłem STR i jest spokój. |
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Tez obstawiam oponę , bo felga jest prosta . Wg statycznego wyważenie jest ok, ale może trzeba spróbować dynamicznie, jak w samochodzie, bo jak nie opona to może wadliwy ten kołnierz uszczelniający felgę , musi być jakaś pierdoła bo przy 170 nie ma shimmy. Zaczynam podejrzewać , ze bestia daje znaki mowa ciała - jedz szybciej, to samo dotyczy grzania nóg, od 90 km/h wzwyż , problem nie istnieje . Jeszcze jeden plusik dla bestii - wskazania temp otoczenia nie są zawyżane . |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |