Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Nie tylko ęduro człowiek żyje, czyli piękne klasyki;) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37590)

czosnek 03.02.2022 13:04

Matjas, nad lampą obowiązkowo zwinięty koc :D

AfroMan 03.02.2022 13:09

Pany, pytanie czysto teoretyczne. Czy jeśli sprowadzam używany, kilkunastoletni motocykl, ale o przebiegu mniejszym niż 6000km, to skarbówka potraktuje go jak nowy i poprosi mnie o VAT?
Odpowiedź w sumie znam, ale może są jakieś normalne furtki, wyjątki od tej reguły, żeby człowiek nie musiał przed podpisaniem umowy, kręcić kółek po parkingu :mur:

sambor1965 03.02.2022 13:14

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał matjas (Post 767491)
raczej nie wiem. nawet na forum Royala nie widziałem.

z tego co pamiętam Pastor oddał silnik do remontu do jakiegoś supermagika i supermagik superspierdolił po polsku ten silnik czy konkretnie skrzynię... już nie pamiętam bo to lata temu było. motocykl chyba został dalej odsprzedany jako nieruchomość.

deseczki do tego wzmiankowanego bagażnika powstały w moim garażu z resztek dębowych, parkietowych klepek z naszego mieszkania we Wrocławiu. taki fun fact :D

Pacz Pan,
A moja żona dostała od swojego męża takie cudo.
Już jeździ, potrzebuję jednak sprzęgło, bo magik nie tylko silnik spier...

matjas 03.02.2022 13:17

AFRO - ja bym to zrobił po polsku - troszkę ten przebieg jednak utyj. a może niepotrzebnie się marchwisz.

HAHA Sambor - czyli RE został jednak 'w rodzinie'. Fajnie. No to życzę, żeby w końcu wyjechał.
Z tego co grzebię w worku z pamięcią z 2008r to on miał chyba troszkę dłubnięty silnik /zanim pojechał do Świdnicy stał u mnie we Wro/ i chciało to jechać!

Te stare bullety mają niestety częstą padaczkę ze sprzęgłem. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć.

ALEALE - dziękuję za zdjęcie bo właśnie wczoraj załamałem ręce nad tym totalnie zdupy i plastikowym deklem aparatu zapłonowego. JUŻ wiem co będę rzeźbił wieczorem! :D
Pamiętam również o przezierniku z Królową z drugiej strony. To również jest w planie.

AfroMan 03.02.2022 13:24

Po polsku, to jest w drugą stronę :haha2:

No niby wiem co trzeba zrobić, ale to jakoś tak, nie po bożemu :)

wierny 03.02.2022 18:04

2 Załącznik(ów)
Artykuł ŚM 8/96r Mogę zrobić skan, jakby ktoś chciał.:)

matjas 03.02.2022 18:10

to byli czasy. 96 rok... japiernicze... gdzie się podziały wszystkie te lata.

AfroMan 03.02.2022 18:25

Cytat:

Napisał matjas (Post 767929)
to byli czasy. 96 rok... japiernicze... gdzie się podziały wszystkie te lata.

Po to chyba kupujemy takie maszyny. Żeby się choć trochę, choć na chwilę cofnąć w czasie ;)

adamzet 03.02.2022 18:44

1 Załącznik(ów)
Cześć. Moto już zabytkowe, ale nie boi się km i turystycznie lata po Polsce.

AfroMan 04.02.2022 00:15

Cytat:

Napisał adamzet (Post 767935)
Cześć. Moto już zabytkowe, ale nie boi się km i turystycznie lata po Polsce.

Ładna sztuka :Thumbs_Up:
No i fajnie, że jeździ, a nie kiśnie gdzieś pod kocem.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49.