![]() |
Panowie, pytanie z cyklu "jakie opony na wschód" ;)
Czy do 1190r polecacie jakiś konkretny akumulator czy wszystko jeden pies? |
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
Dzięki!
|
Panowie, olej jakiej gęstości wlaliście do amortyzatora skrętu przy wymianie?
|
Cytat:
|
A no to ok. Wlałem 15w i zastanawiałem się czy jeszcze nie za rzadki. Jakoś po szimie 7Grega na moim moto mam blokadę psychiczną przed testowaniem czy przypadkiem znowu się nie pojawi przy 180 :dizzy:
Dzięki Dubel :) |
Macie jakiś sprawdzony patent na wibrującą wpadającą w rezonans płyte/osłone silnika.
Brzęczy niemiłosiernie w pewnym zakresie obrotów.Wszystko dokręcone na max. Dobiło mnie totalnie na Transfagarskiej i Transalpinie w sobote. |
Jak przy każdej płycie: błoto.
A jak po suchym to nożna wykleić np grubą papą albo wcisnąć jakiś kawałek pianki (sprawdza się PE) |
Cytat:
|
Błoto albo poskładana tektura powpychana między miskę a silnik. Uszy dziękują.
|
Cytat:
pzdr, |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
D Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
Miałem 990 Adventure White, 2 X 990 Adventure R, 990
Super Duke i dzisiaj kupił się 1090 Adventure R 2019r :D Zobaczymy co to warte :D |
Gratulacje. Ładny motocykl.
|
Piękna sztuka...cały czas mam ten model na myśli ;) .
Niech służy dzielnie :) |
Cytat:
W piątek firma przywozi motocykl do domu. Wrzucę zdjęcia jak przyjedzie. |
No musiałeś być grzeczny - taki Mikołaj to ja rozumiem:)
|
Cytat:
gratulacje. |
Ładna jak nówka ze sklepu... nigdy nie miałem okazji się przymierzyć do serii 1X90.
|
Z 1090 nie jest łatwo a co za tym idzie tanio.
Plusem jest to że są egzemplarze z salonu PL z tym że te z końcówki sprzedaży to wydatek rzędu 45 tys i więcej. |
Z ciekawości zapytam, co was przekonuje do 1090 za miast 1190?
|
Cytat:
Wybór podał tylko z tego względu że 1090 trafił się w perfect stanie i w miarę młody. Do końca serwis. Sprawdzone. Przebieg 45 tysięcy km. 1190 były dosyć sfatygowane i starsze. Gdyby był 1190 w takim stanie jak kupiłem 1090 to kupił bym właśnie 1190. Tylko na co mi taka moc. W 990 R miałem pod dostatkiem a tutaj 10 koników więcej. Tak więc chyba będzie dobrze. |
Cytat:
|
Nie taka bieda. Zawias ma ponoć lepszy a i sterowanie wtryskiem też jest lepsze niż w 1190. Jest też poręczniejszy. Subiektywnie oczywiście bo tysięcy godzin na tym nie spędziłem.
|
I jak dla mnie 150 KM w 1190 to za dużo szczególnie w wersji ADV R.
Słyszałem też opinię że w kwestii wykonania takie 1090 jest lepszej jakości niż np.790/890. Ale to słyszałem. Cytat:
|
Cytat:
Mam jeszcze nowe opony po innym motocyklu, wydech Leo Vince Tytanowy i kompletny napęd to jutro wrzucę. Jakoś sobie zrekompensuje okrojone wyposażenie :beer2: Chociaż czy ono takie okrojone⌠|
Cytat:
BIG Bikes Gostyń |
Dobra cena była i jak serwisowany w KTM to wtedy idzie łatwo sprawdzić , bo KTM ma centralną bazę :)
Obserwowałem go tez trochę :) |
Cytat:
Znajomi kupują u Nich motocykle i zadowoleni. Opinie też dobre mają w internecie. Serwisowany do końca w KTM. |
Gratulacje, nich służy.
Z 1190ADV R mam same super wspomnienia i doświadczenia. |
Dla mnie 1090r po prostu jest ładniejsze od 1190. Jednak KTM z roku na rok zawsze coś poprawiał a 1090r są po prostu świeższe.
|
Cytat:
|
i pomarańczowa rama to +100 do zajebistości
|
Cytat:
Chyba wszystkie R mają pomarańczową ramę |
Cytat:
Dokładnie. Pomarańcz musi być :D Jakoś mam słabość do tej głupiej marki :D Podoba mi się ta prostota. Pierwszą R-ką zrobiłem 48 tysięcy km całkowicie bezawaryjnie. To ta gdzie świeci mi się gęba przy motocyklu. Kupiłem go od producenta mebli z pod Poznania. Motocykl miał przejechane 1800km. Czyli nowy. Panu nie spodobała się narowistość. Zmieniłem tylko wysprzęglik na Oberona. Drugą R-kę sprzedałem szybko bo kasa była potrzebna na inne fanaberię. Była na forum sprzedawana rok temu. Wersję 990 white najfajniej wspominam. Dlatego pokusiłem się o kolejne większe dziecko ze stajni :D Duke fajny ale na ulicę a jednak do szutrów ciągnie od zawsze. Póki co będzie piąty katełem :lc8: |
1 Załącznik(ów)
To i ja się pochwalę. Co prawda to najmniejszy LC8 bo 1050 ale właśnie takiego szukałem. 95KM, najmniej wysilony, na moje potrzeby w zupełności wystarczy. Początkowo miało być 1190 tylko tak naprawdę jestem za cienki na tą maszynę:bow:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wracając do tematu mam pytanie do kolegów.
Jak miałem modele 990 to przy zmianie oryginalnych puszek na Akrpa motocykl potrafił czasami zgasnąć przy zmianie biegów. Zawsze zmieniałem wydechy przy okazji serwisu u Marka Kujałowicza. Aktualizował mapę i problem z gaśnięciem na akcesoryjnych wydechach był rozwiązany. W 1090 ADV R planuje włożyć w weekend Leo Vince Slip On Tytan. Też będę musiał aktualizować mapy? Tak z ciekawości pytam i doświadczeń :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak wyżej nie ma tych problemów co 990 z mapami
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Załącznik 130867