![]() |
Pytanie tylko, czy jej zadowolenie to efekt owego oparcia hehe Tak czy inaczej gratuluję pomysłowości! :brawo:
|
Oo, bardzo fajny pomysł na szybko. Mam akurat taką starą karimatę. Skorzystam jeśli można z pomysłu tak na szybko, bo jutro i w niedzielę mamy do przejechania po 300km. Plecy plecaczka to ważna rzecz :).Całe plecy = mniej narzekania i szerszy uśmiech na twarzy:):):).
Cytat:
|
siemka.
zamiast karimaty mozna zastosować piankę budowlaną do ocieplania bojlerów"szara"- jest dość sprężysta i można kupić dowolną ilość na metry. będzie na pewno lepsza niż karimata z lidla za 5zł. taśma klejąca dwustronnie spokojnie da rade. problem walenia w plecy zlikwidowałem wywalając oryginalny plastikowy afrykański bagażnik i w jego miejsce wyspawałem stalowy konkretny za który można łapnąć bez strachu.bujanie trzeba zlikwidować panowie. |
warto też zwrócić uwagę na to że siedzisko w afryce jest dość krótkie więc oparcie powinno być cieniutkie albo kufer odsunąć do tyłu
|
Worek Worek na tył !
PS: A czy pleczaczek ma ochraniacz w kurtce na plecach? Bo chyba to zalatwia sprawe a i bezpieczenstwo cennego towaru ważne. Franc, nie myl z flaszkz w tankbagu :haha2: |
"PS: A czy pleczaczek ma ochraniacz w kurtce na plecach? Bo chyba to zalatwia sprawe a i bezpieczenstwo cennego towaru ważne. "
Tu tkwi całe sedno sprawy. Kurtki mamy takie same. Franka Thomasa krótkie miejskie, ale bardzo fajne.Kupując je nie dostaliśmy ochraniacza do mniejszej kurtałki. Nie było aż tak małych.:) Potem sklep zlikwidowali.Do tej pory plecaczek ma tylko gąbkę z tyłu i nie mamy kiedy i gdzie dokupić.:mur: A ja jak ten PAN jeżdżę sobie z ochraniaczem zadowolony.:mur::mur::mur: |
Cytat:
Mozna kupic samego zółwia na szelkach z pasem biodrowym. Zaleta jest taka ze mozna to tez w upal zalozyc pod cos mniej pancernego niz kurtała motocyklowa. |
Cytat:
|
eeeeeeee, Chomik, bo Podos specjalnie na ślub założył do tego jeszcze "podwiązki" co by druhny ślubne uwodzić:haha2:
|
Hehe, no i udało się.:):):) Wystarczyło przy mocowaniu pajączkiem
karimat i innych gratów na kufrze centralnym, pod pajączka na zawiasach kufra, włożyć miękką wyciętą w elegancki kształt gąbeczkę w kolorze nie rzucającym się w oczy i 600km bez żadnych odgniecień plecaczka. Dziękuję za inspirację.:):dizzy::) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:25. |