![]() |
Mi nic nie trzepocze nawet jak mam na maksa wyząbkowaną oponę.
|
Widzę wyjście:): nie puszczać kierownicy tylko trzymać łapki na kierownicy i trzepotanie jest niewyczuwalne:haha2::haha2::haha2:
|
Bartekkk ma to samo.afri nowka oponki ok a jak pusci kierownice to mu sie wszystko trzesie.o mnie po dzwonie nic nie bylo.na metzelerach sahara 3 jak i na tourancach do 120 pelny spokoj,oczywiscie po puszczeniu kierownicy.tez nie umielismy wytlumaczyc tego problemu.
|
u mnie na nowej oponie nic nie telepotało , po zrobieniu 9 tys zaczeło. Cisnienie to samo. Nigdy nie wyważana
|
a ciężarki na kierze masz? czasem ich nieobecność, lub założenie zamiennych (często aluminiowych)powoduje lekkie drgania kierownicy.
|
moze trzeba sie zastanowic nad zalożeniem amortyzatora skretu do naszych maszyn:P
|
|
u Bartkka byly orginalne ciezarki.ja u siebie wyrzucilem je i zalozylem inne handbary.trudno znalezc wytlumaczenie
|
a u mnie tego nie było na starej T66 z przodu, która była mocno zjechana. Problem się pojawił jak założyłem ...nowego Tourance'a! Ciśnienie nie ma wpływu, ciężarki też. Jedyne co mi przychodzi do łba to ciaśniejsze skręcenie główki ramy, ale jakoś nie mogę się zabrać
|
Sprawa wyjaśniona
Kierownica telepała się z dwóch powodów:
1 Opona 2 Tylny kufer - tworzy zawirowania powietrza To by było na tyle |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:23. |