![]() |
Cytat:
dobre! |
:) no właśnie po cholerę ktoś wymyślił te procenta ;) a poważnie też bym był ciekaw opini na temat tych sprzętów. Tzn ich realnych odczytów. Musze się zgodzić: nie chodzi o jeżdżenie na bani ale często jest tak że praca wymusza jakieś tam integracje ze światem a na drugi dzionek trzeba dalej pracował ( jechać) :)
|
Cytat:
dużo jeżdżę służbowo, od roku mam alkomat, otwarł mi oczy jak czasem można nieświadomie narobić sobie kłopotów |
Cytat:
i 6 miesięcy bez prawka :vis: niestety większość z nas tak w niedzielę chucha po sobotniej:zdrufko: |
Witam. Obojetnie jaki alkomat kupisz wazne jest to aby byla mozliwosc kalibracji
nie we wszystkich alkomatach istnieje taka opcja. Moj po polrocznym uzytkowaniu mylil sie o 0,8 promila, a naprawde nie uzytkowalem go wiele razy. W kazdym dobrym alkomacie trzeba co okreslona ilosc pomiarow wykonac kalibracje, aby byl w miare wiarygodny |
No to może ktoś napisze o najtańszym - SPRAWDZONYM.
|
ja od roku mam coś takiego,działa bez uwag.
jedyne czego można się czepić to szybko pożera baterie (2 paluszki) więc używam ładowarki samochod.(jest w zestawie) P.S. pamiętać o kalibrowaniu raz do roku ! http://allegro.pl/alkomat-al-7000-10...927068907.html |
A jak wygląda taka kalibracja ?
|
Sam jestem wdzięcznym czytelnikiem tego tematu.
Z tego co widzę po opisie aukcji kalibracje wykonują firmy z tym związane. Cytat:
|
Cytat:
tez używam owego al 7000 baterie w kazdym testerze leca szybko wynika to z tego ze przed dmuchaniem musi sie rozgrzac sensor a to pobiera sporo energi |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:15. |