![]() |
Pod koniec Sierpnia byłem w Władykaukazie i zaczerpnąłem języka paru osób, każdy odpowiedział, że można przejechać do Gruzji. Już miałem jechać, ale przypomniałem sobie, że mam wizę jednokrotną :p
|
planujemy ta trasę na przelom lipca i sierpnia, zmoich informacji wynika, że można gdyby coś się zmieniło to proszę o info :)
|
W połowie lipca jak byłem nie dało rady. Późniejsze ekipy z sierpnia/września jak wynika z relacji przejeżdżały. Może to przejście jest otwarte sezonowo dla motocyklistów? ;)
|
Kiedy planujecie jechac??? tzn. dokładnie w jakim terminie???
W gruzji bylem w 2011r jechalismy przez Turcje a wracalismy promem z Batumi do Iliczewska. Podroz promem porazka, dlugi rejs a odprawa Ukrainska jeszcze gorsza, nie czepiali sie niczego, ale prawie 10 godzin zajęła odprawa zanim wyjechaliśmy poza obszar portu. Przez Turcje super, drogi piękne ale niestety jak tak dalej paliwo będzie drożało to tam będzie chyba po 10-12 zeta :) Dlatego pomyślałem że Ukraina i Rosja jako tranzyt to dobry wybót, tym bardziej że można poznać coś nowego. |
Gruzja
[QUOTE=hans_pl;209565]Kiedy planujecie jechac??? tzn. dokładnie w jakim terminie???
W gruzji bylem w 2011r jechalismy przez Turcje a wracalismy promem z Batumi do Iliczewska. Podroz promem porazka, dlugi rejs a odprawa Ukrainska jeszcze gorsza, nie czepiali sie niczego, ale prawie 10 godzin zajęła odprawa zanim wyjechaliśmy poza obszar portu. Mielismy prawie dokladnie to samo 8 godzin, na szczescie byl z nami Rosjanin Andriej i tylko 8h spedzilismy bo wiedzial gdzie krzyknac a gdzie dac w lape, a zarcie na promie to inna historia a i prom mial na pokladzie MIga 29, ktorego wwiezli na samym koncu tak aby nikt nie widzial hehehe |
my pewnie przełom lipca i sierpnia
|
Cytat:
|
Cytat:
|
cale forum tam jedzie. Ja bym chcial w maju na odmiane. ;)
|
Cytat:
Tak nieśmiało myślę że może uda się dotrzeć do Azerbejdżanu. No i tak jak pisałem wcześniej chcę pojechać i wrócić przez Ukrainę i Rosję. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:42. |