![]() |
Pięknie sobie poradziłaś , tylko jak zobaczyłem ten kawał rury to mi się przypomniał star z wojska wtedy do odkręcenia śrub koła też podobnej używałem ..... no może 2.5 raza dłuższej.
Ale przy Afryce było by prościej.... ;) |
wyrazy szacunku ;)
naprawdę pomocne. A swoją drogą niezły przerywnik inny niż afrykański ;) : "pół czekolady i pół litra .... herbatki z melisy" ;) bardziej ambitne niż np.: "walę kolejny łyk browara i popijam piwkiem ;) |
Cytat:
Cytat:
|
szkoda łapek i szkoda narzedzi na metode 'gazrurkowa'. grzechotka strasznie dostaje przy tym po dupie i nasadki nie sa przystosowane do takich obciazen. poprosic trzeba sw. mikolaja o 50 litrowy kompresor, klucz udarowy i komplet nasadek. ewentualnie udar elektryczny - ale to juz dosc droga zabawa. kompresor zawsze sie w garazu przyda.
|
Dobry klucz pneumatyczny np. z Yato taki 1356Nm to jakieś 450zł...w promocji może z 400zł. Ale fakt że trzeba mieć przynajmniej 6 atmosfer na sprężarce. Może to przesadnie duża moc ale poradzi sobie z praktycznie każdą nie zażartą śrubą/nakrętką...z zażartymi rdzą do rozmiaru 28. Klucz poniżej 500Nm to strata kasy. Nasadki inna sprawa, zbyt liche pękają a fakt że grzechotka potrafi się rozwalić :( Fajnie mieć dobry zestaw narzędzi ale kasa kasa kasa. Myślę że zainwestowanie w zestaw Yato YT-3884 216 elementów to dobra inwestycja, mam i polecam bo jest tam praktycznie wszystko czym rozkręci się motor/osobówkę,szkoda że tyle waży bo na wyprawę to byłoby niezłe koło ratunkowe :)
Ale prawda taka że sprytu nigdzie nie kupimy a Jagna poradziła sobie perfekt :) Moja panna ma problem ze zmianą koła a tutaj proszę ;) Wyjątek od reguły :Thumbs_Up: |
No pięknie, po prostu pięknie :bow: :Thumbs_Up:
Jagna możesz z powodzeniem zacząć pisać service manuala do Gieesa - pod roboczym tytułem: 'obsługa i naprawa statków kosmicznych' ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szczególnie z reglerem ;) |
Moment od klucza to jest male miki przy silach jakie przenosi walek - zapinasz luz dobra nasadka, strzal i ma puscic - metoda na rurke czesto konczy sie uszkodzeniem nakretki tzn. jej obrobieniem bo ciezko szczegolnie samemu utrzymac caly majdan osiowo
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:55. |