![]() |
Cytat:
|
Podwiesza się czasem trzpień pływaków.
Pomaga opukanie komór pływakowych trzonkiem śrubokręta. Zaworki możesz zmienić, drogie nie są. Mają gumowy stożek i nie zużywają się tak jak seryjne :Thumbs_Up: |
Jakiś rok temu dostałem info z Motoristy, że zaworków iglicowych do RD04 nowych nie ma i nie będzie!! Już tego nie robią. Tak że, trochu dupa.
Wsadziłem gaziory z 07 :) i jest git. |
Cytat:
A co do podwieszania się trzpieni to jeden mechanik mówił mi że trzeba spuścić paliwo z gaźników i dmuchnąć w wężyk dopływu paliwa do gaźników sprężonym powietrzem......ale nie odważyłem się tego zrobić. Wydaje mi się że sposób z opukaniem trzonkiem śrubokręta jest dużo bardziej humanitarny dla gaźników, no i prostszy. |
Rozbierałem gaźniki ale jakoś nie znalazłem możliwości podwieszania się pływaków.
Owszem w pływakach z iglicą jest to prędzej możliwe co z resztą miałem w silniku zaburtowym na jachcie. |
Mi się dwa razy w życiu podwiesiły w AT i lało się pod motur.
Jakbym miał na wzór taki zaworek od RD04 to bym coś pewnie dopasował :Thumbs_Up: :) |
Cytat:
Ale coś za coś ;) jak tam moja sprawa? |
2 Załącznik(ów)
Śruba regulacji mieszanki w RD 04
Posłużę się fotkami kolegów ...... poczytałem na innym forum i... Jest to zabezpieczenie i trza je potraktować delikatnie wiertarką Załącznik 41363 Załącznik 41364 |
oj :D
Naciąć trza by podszedł śrubokręt |
Szparag miał taki specjalny klucz???
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35. |