![]() |
Kolego kamilltee to wklej zdjęcie padniętej pompy, sfajczonego reglera od Afry, no i dopisz, że Tenera ma 10 koni więcej i może wtedy poczujesz się lepiej. Temat zapodałem jako ciekawostkę i nie dorabiam do tego żadnej ideologii, za stary jestem, żeby się licytować co jest lepsze kiełbasa z ogórkiem, czy śledź w galarecie...
|
do mnie ktoś dzwonił i mówił ze w jego supertenerzesuper tez rama pękła ale i tak twierdze ze to fajny motor
a nie ze to legenda Dakaru :) |
Cytat:
ja nie muszę sobie poprawiać humoru ani swojego ego wykazując wady AT nie wiem jakie miałeś intencje, ale to nie była ciekawostka np o stronie www z odessy (to bym nawet zrozumiał) bo nie wkleiłeś nawet linka swoje powiedziałem - EOT |
Tiaaa..... Mi teresa najpierw dała uśmiech na twarzy, a później taki odwrócony. Jeździ zacnie. Jak pracują 2 cylindry :P
|
a ja swoją kocham :) i póki co, cokolwiek się dzieje, to nie z jej winy, tylko idioty, który ją przede mną serwisował, a raczej NIE serwisował.. poza tym chodzi jak marzenie ^^
|
Jaro :) to kwestia regulacji :) no ... Jak pisala Kate moze jeszcze poprzedniego wlasciciela :)
Kate - no ja mam do swojej tez gorace uczucia I bede bronil jej honoru :) A tak na serio to marzy mi sie kiedys zlot AT+ST juz jako oldtimerow (ktorymi wlasciwie pozoli juz sa). I tak wiele osob przesiada sie na nowsze BMW I KTM. Zostana w koncu tylko pasjonaci :) Z radoscia obserwuje ze my jestesmy na FAT, afrykanerzy na xtzclub. Wszystko idzie w dobra strone. |
Ja wam powiem że dobrze że Cibor to napisał - jak będę np chciał kupić Terskę to będę wiedział co sprawdzić. Bez ideologii i teorii o świetej wojnie itp ;) - nie ma idealnych motocykli - a taka wiedza się przyda :)
|
Jak będziesz chciał kupić, to mogę podesłać Ci poradnik kupującego XTZ mojego autorstwa :D
Jak będziesz chciał wyregulować zawory, też podeślę Ci poradnik mojego autorstwa :) W sumie to fotoporadnik krok po kroku :) Swoją drogą nie ma co się spuszczać nad tym tematem. W ST latanej po krzakach rama czasami pęka i tyle. Miałem już 5 ST i w 4 rama była ok. W 5 później wyszło, że była rysa, tylko nie wiadomo czy już za mojej kadencji czy po. Bądź co bądź została naprawiona i motorek lata :) |
Wprawdzie Teresy nie mam, ale raz byłem o włos od kupna takiej, ale trochę zraziły mnie gmole przyspawane do ramy :) w sumie można było przykręcić,ale właściciel zdecydował się przyspawać no a później napatoczyła się tania afra 03. Lata 90 te to dla mnie najlepszy okres zarówno z tego względu, że człek wtedy dorastał, powstawała najlepsza muzyka i produkowano prawdziwe motocykle.. AT, TA , ST, DR Big...każdy z tych motocykli jest warty żeby stać się jego właścicielem, choćby przez jakiś czas a dzisiaj mają niezaprzeczalną taką zaletę, że stać na nie wielu mniej zamożnych szaraczków (takich jak ja). Faktem niezaprzeczalnym jest, że zdażają się pęknięcia ram w ST, ale ta przypadłość nie dyskwalifikuje w żadnym wypadku tego motocykla. Rama jest stalowa więc łatwo ja naprawić (pałeł w poprzednim poście bardzo metodycznie wyłożył o co chodzi - i chociażby dla tego mój temat coś wniósł) w dodatku pęka w takim dość widocznym miejscu gdzie łatwo to zauważyć. A silnik to jest to czego wielu posiadaczy Afryk zazdrości Tenerowcom. Gdzieś już dawno temu też zamieściłem link z wyprawy Niemców do ameryki Południowej, podczas której to jednemu w Afryce pękła rama... jednak jak się później okazało ta Afra była bita i rama była nie fachowo naprawiana (spawana) i chłop się dowiedział o tym gdzieś w czarnej dupie.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:05. |