![]() |
Ja tam jestem ignorantem ale nigdy jedząc soljankę nie przeszło mi przez myśl, że to pomidorowa.
Tutaj przepis z obrazkami : http://englishrussia.com/2010/11/23/...ten-rassolnik/ |
Cytat:
Po prostu czytając "wypociny" Lewara ( :) ), które uwielbiam podobnie, jak literaturę Nizurskiego, stanął mi obraz Ciamciary i pomidorowej z kluskami w Sposobie na Alcybiadesa... Skąd w soljance oliwki (?)??... Ot, życie zmienia się... Wybacz Lewarze tą napaść i nie traktuj ją, jako zemstę za pomroczność jasną. Ty wiesz, ja wiem... Więcej się nie wcinam. :) |
Cytat:
Przy najbliższej okazji ugotujecie, te swoje soljanki/pomidorowe. Mogę być sędzią/testerem :) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Odnośnie płacenia za paliwo w obcej walucie, to w zeszłym roku rzeczywiście tak było ze względu na drożejące paliwo i z powodu braku USD i euro na białoruskim rynku walutowym. Wtedy też wprowadzono limity zakupu paliwa, ale to nie dotyczy takich ilości jakie tankujemy do motocykli. Nie wiem jak jest w tym roku, ale chętnie się dowiem, bo też się wybieram w tamte strony. |
Lewar, rozumiem że zwięzła forma Twojej opowieści jest spowodowana zamiarem wydrukowania jej w MV, ale może byś tak opisał Wasz wypad nieco szerzej i zilustrował większą ilością obrazków? Tu Cię przecie limity redakcyjne już nie ograniczają. Pliiizzz:bow:
|
Po pierwsze - nie chce misie:D
Po drugie byliśmy tam tylko trzy noce Po trzecie niewiele pamietam bo alkohol był tani i oczień wkusnyj |
To nie dziwota, że w MV go nie chcą.
Co się mogło, ze starym prykiem w trzy noce wydarzyć, poza chrapaniem przeciągłym? Też bym nie wiele pamiętał... Dlatego tu, tyle o soliance prawi, bo tyle z netu wyczytał... Gwiazd na niebie nie opisuj, ta sama półkula... Nie wiele wniesiesz... :blues: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19. |