![]() |
W niedziele pośmigałem trochę po wertepach i wskazówka doszła max do połowy ( mała prędkość przy stosunkowo dużych obrotach ), a było 18 stopni ciepełka, w moim przypadku trafiłem chyba na w miarę dobry Ticotermostat :) Ale prawdziwe testy to dopiero będą przy +30 :D
|
ok dzieki zobaczymy jak bedzie w upaly wtedy najwyzej sie zakupi taki termos. Płynu jest na maksa wiec tak musi byc.
Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam. |
W aucie po nagrzaniu prawidłowo silnika masz wskazówkę w tym samym miejscu czy jest -30 czy +30
|
tak wiem ale u mnie jak smigalem ciagle po lasach to wskaznik był na połowie a tylko jak wyjechalem na czarne to spadło do min i tak sie trzymało.
|
Cytat:
http://faq.africatwin.com.pl/index.p...h%C5%82odzenia |
Cytat:
W jednych stoi sztywno w innych wskazówka pokazuje aktualną temp. dzięki temu widać kiedy włącza się i wyłącza wiatrak. |
Cytat:
Tak mi to ktoś wytłumaczył i ja się tym nie niepokoję ;) |
Cytat:
Włączenie wentylatora ok 2/3-3/4 oczywiście kazdy czujnik i wskaźnik może mieć nieznacznie inne wskazania. |
No u mnie przed remontem silnika latem w korku to wskazówka szybowała do 4/5 skali i troszkę powyżej i wtedy załączał się wiatrak, oczywiście po ruszeniu powietrze chłodziło go tak mniej więcej do 1/3 - 2/5 skali... No ale u mnie to wogóle trochę dziwy się działy... Jak Szparaq odda mi moją Afrę to sprawdzę chętnie czy jest jakaś różnica (chociaż nie wiem dlaczego miałaby być skoro to termostat raczej)...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |