![]() |
Wczoraj podgiąłem trochę pływaki, ale nie zauważyłem większej różnicy, w ogóle pływaki były ustawione prawidłowo, więc nie wiem, co o tym myśleć.
Dalsze eksperymenty przerwało ukręcenie dyszy iglicy, więc mam przerwę w grzebaniu i nici ze zlotu :( |
Głowa do góry takie dysze są do kupienia w larssonie.
Pozdro, |
Wezykiem ograniczasz ilosc zupy jaka gaznik bedzie w stanie zassac do komory. Sprawdzone w praktyce, w przyladku uszkodzenia ssania jedyny znany mi sposob na odpalenie maszyny. Koleczko na wezu od kroplowki daje mozliwosc plynnej regulacji przeplywu, ale rownie dobrze mozna rzezbic sciskajac wezyk.
|
Mystery solved...
Zaskoczę pewnie Was tak, jak zaskoczyłem siebie. W tzw. międzyczasie zamówiłem kilka uszczelek do gaźnika i nową dyszę (stara uległa rozczłonkowaniu) http://img14.imageshack.us/img14/2356/imag0010oi.jpg Składam, odpalam... dalej to samo, a śruba mieszanki na minimum... No i dziś mnie olśniło- podczas składania zamieniłem miejscami malutkie dysze powietrza, z których jedna jest zaślepiona. Dysza wolnych obrotów nie dostawała powietrza i tym samym pracy silnika towarzyszyły objawy zalewania... http://img818.imageshack.us/img818/9144/dysze.jpg Na schemacie elementy 39 i 43. Są one wkręcane dość głęboko, więc trzeba je wykręcić, żeby zauważyć która jest która. Po prawidłowym montażu wszystko gra i buczy, aż się moto na stopce przesuwa. Dzięki za sugestie, ale jak widzicie sam byłem sobie winien... 2 tygodnie w plecy :) Pozdrawiam, Wolo |
Tera długi weekend więc trzeba nadrobić :Thumbs_Up:
|
Wolo ode mnie osobiście masz minusa, liczyłem, że spotkamy się na zlocie ADV i obejrzę w końcu to Twoje cudo :) I po co było te dysze ruszać :P
|
Oresco, to w takim razie to ja mam minusa u Ciebie ;) Fakt: po co było tą dysze ruszać....
|
:) Nic straconego, na jesień Dominik przygotowuje kolejny zlot ADV.
Na Rajdzie Pałuk poznałem innego adwenczerowca- Kajtka (kajetanXR). |
Kajtka to i ja na zlocie poznałem, no nic do następnego :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |