![]() |
Co to za różnica , po trzynastym będzie nie 43 a 39 , nieustanna lampa do połowy września to standard , jesteście przygotowani na bezsenne noce i takie temperatury ? Do Toscani jedzie się początkiem czerwca lub końcem września , w czerwcu jest zielono , we wrześniu wszystko zjarane i szaro , ale wieczorami jest przyjemna brezza .
|
Cytat:
nie tylko Ty wyjeżdżasz tego dnia w trasę. będzie git - byleby pogoda dopisała. matjas |
Cytat:
|
Tak podpytam w temacie chyba nawet żaden OT to nie będzie:
jak jest z winietami we Włoszech? Na dniach robię trasę Villach-Udine-Triest-Ljubljana-Villach i w planie miało być omijanie autostrad i spokojna jazda po miasteczkach, ale po podglądzie na goglemapsie wiem, że całej takiej trasy raczej nie zrobię w jeden dzień i gdzieś muszę podgonić. Pomyślałem, że najlepiej u Makaronów więc patrzę w goglach a tam G. piszą o winietach..:Sarcastic: i już sam nie wiem. Ewentualnie zostaje autostrada w Słowenii ale tam chciałbym już ją omijać. |
Autostrady i obwodnice niektórych miast w it są płatne na bramkach . SP , SS , SR i inne drogi są za free . Być może płatne są jakieś odcinki dróg w górach i po dokonaniu opłaty dostajesz naklejkę , którą nazwano winieta . Na Słowenii obowiązują winiety na autostrady i drogi ekspresowe dla motocykli .
|
A jak z oplatami za platne autostrady we wloszech?
Bo jak jechalem moto do genui to byly zawsze takie luki w bramkach, ze dalo sie przejezdzac bez placenia. Motocykle musza placici,czy jada za free? |
Niestety nie ujdzie mijanie bramek. Płaciliśmy od 10 do 17 euro za odcinki 100 - 250 km
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:24. |