![]() |
dzięki Majki i Kornik:)
na początek spróbuje młotkiem.., albo wymontuje i do ślusarza zaniosę |
Z tym młotkiem przy wyciąganiu to uważaj ( jak mocno wygięta to raczej tak łatwo nie wyjdzie) bo możesz jeszcze większych szkód narobić i wtedy to dopiero będziesz miał wesoło.
|
wygięta jest kilka milimetrów w tył - dosłownie dwa, 4 mm na końcu - wystarczająco jednak, by uszczelniacz na 1/3 obwodu nie trzymał i bryzgał oliwą:)
Już walczyliśmy rurką, choć niewiele to dało - twarde toto w cholerę. a szkód raczej sie nie spodziewam - z rysunków widać, że to zwykły pręt jest, na dwóch uszczelniaczach.. nie wiem nie wiem po zlocie TA będę walczył, a do tego czasu lał oliwę - szkoda, że na łańcuch nie cieknie - opatentowałbym oliwiarkę:))) |
Prostując siłowo można uszkodzić elementy w skrzyni. A wykrzywiło ten pręt 250kg opartych o niego. Wymień i będzie po sprawie. Lub przynajmniej do prostowania wymontuj.
|
Jaro, sam wiesz, że wszystko można wyprostować. Ja ostatnio wpakowałem się w jakiś pieniek. Dźwignia biegów jak bumerang a w osłonie silnika tkwi wbity kawał drewna. Plastyk fantastyk ;)
|
Cytat:
|
Ja radziłbym się spieszyć, bo w piątek rano musi być gotowe :)
|
@ Lepi - to masz teraz rustykalnego kata:)
@ Kornik mnie zaniepokoił - faktycznie z wyciągnięciem pokrzywionej oski może być ambaras będę walczył po zlocie - jak nowa oska dojedzie - a do tego czasu będę chlapał podziękował wszystkim:) |
Potrzebuję rozmiar uszczelniacza ośki zmiany biegów.
Zna ktoś?? |
Ori jest - 12,5X25X8
Jak nie znajdziesz to możesz tez użyć 12x25x7 - bardziej dostępny. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:29. |