![]() |
Rehabilitacja wychodzi znacznie drożej niż zakup dobrej zbroii.
Nie ma znaczenia czy to będzie 20 czy 80% offu, bolą gleby tak samo. Ja wyrżnąłem na asfalcie 4km od domu-kurtka przetarła się na wylot na przedramionach gdzie oryginalnych ochraniaczy już nie było by, na szczęście miałem pod tą kurtką zbroję ufo i na nogach nakolanniki tejże firmy (spodnie też poszły w strzępy, motocyklowe bojówki mottowear) i buty enduro. Nawet po bułki do sklepu teraz się tak ubieram! |
Cytat:
|
ja jeżdżę w zbroi na to jersey a na to kurtka jak gorąco kurtkę przypinam do motora
i nadal mam tyle samo ochrony |
Jezdzić w zbroji na siatce
2 Załącznik(ów)
Najlepsze rozwiązanie.;)
|
Przy glebie na czarnym, ma przylegać do ciała i nie przesuwać się podczas szlifu. Zbroja ma zaletę w postaci sztywnej ochrony na kręgosłup i dobrej osłony prostopadłego uderzenia. Kurtka czy zbroja, ma być dobrze opinać ciało. Najdoskonalszym dodatkiem jest bezcenna wyobraźnia.
|
Cytat:
|
Miałem jakiś miesiąc temu szlifa na asfalcie, gdyby nie zbroja żebra by pewnie nie wytrzymały, a tak skończyło sie na potłuczeniu choć ból wielki. W zbroi jeżdżę zawsze, w gorące dni koszulka oddychająca na to zbroja a na nią cienka bluza, w chłodne zamiast bluzy kurtka z której powyciągałem piankowe ochraniacze, do tego wszystkiego stabilizator karku i każdemu takie coś polecam.
|
najlepsza opcja jaka ja uważam to zbroja , jak jest upał to koszulka na to....jak chłodniej to na nią kurteczka ala "UFO" ....A jak się znacznie ochłodzi to i polar podejdzie.
Nie zmienia to faktu ze zbroja jest zawsze a warstwa "docieplająca" jest dowolna w zaleznosci od temp.... Jak mawiał mój kolega...ubieramy sie nie do jazdy ale na wypadek "przygody" On juz miał dwa Varadera...oba rozbite i wyszedł cało tylko dlatego że nie jeździł w szortach , klapeczkach.....O szczęsciu nie wspominam bo to zawsze niekoniecznie od nas zależy. |
Mam pytanie do tych co jeżdżą w zbrojach - myślałem żeby kupić sobie i jeździć w upały, ale do tego najlepsza byłaby biała lub szara, a wyboru zbroi w tym kolorze praktycznie nie ma, skazany więc będę na czarną - jak zatem wygląda jazda w czarnej zbroi w temp. od 30 stopni? Czy może szarpnąć się od razu na leatt brace'a? On jest biały, tylko trochę kosztowny.
|
dokup koszulę z logo ;-) np białą i juz Słoneczko nie przypala
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |