![]() |
Na pewno pewny TDM http://forum.transalpclub.pl/viewtop...?f=168&t=11030
|
Cytat:
żadna wielka zmota, zwykły swap silnika (TDM do 96r) wszystko pasuje, jedyne co to trzeba nagwintować otwór pod dźwignię zmiany biegów i przełożyć tulejki w ośce kiwaczki z silnika ST kolejny kolega własnie tak zrobił, więc mam na świeżo info :) rame wzmocni każdy spawacz/kowal - przyrost momentu jest znaczny :) a na tytułowe pytanie odpowiedzieć może sobie tylko sam autor gdzie chce jeździć - OFF czy ON |
Cytat:
kupić tanio padniętą ST (3000) dokupić silnik od TDM (2000) wzmocnić ramę (100) zmotać niezawodną instalację elektryczną (?) wstawić silnik samodzielnie (3 h) zrobić resztę "pod siebie" mieć zajebisty motocykl - bezcenne :) |
Hej
Ja po Trampku poszedłem pośrednio drogą, o której pisze Kamil. Kupiłem lekko nadszarpniętą zębem czasu Tenere z rocznika 89 za 4 klocki i jak tylko coś się będzie działo z piecem, to pewnie w silnik z TDM'a pójdę, chociaż w Tenerze mocy nie brakuje. Słabe są tylko hamulce, ale podobno można coś zmotać z tarcz TDM i zacisków od XJ 900. |
Kup se Tigera.
|
No właśnie Tiger, to całkiem fajne moto idealne na lekki off i wyjazdy.
U nas mało popularny i mało informacji o nim. Jest jeden fajnie zmotany na AlleDrogo z kuframi za 10 tysi. |
[QUOTE=Cumuulus;259227
Słabe są tylko hamulce, ale podobno można coś zmotać z tarcz TDM i zacisków od XJ 900.[/QUOTE] wyczyść lub zregeneruj zaciski, bieżnie klamki, wymień płyn i daj oplot, ew wymień klocki na miękkie - wtedy hamulce działają całkiem przyzwoicie, ale szału nie ma - fakt :) do jazdy solo wystarczą :) ps. ja już na xtzclub napisałem: kup Transalpa a później zdecydujesz: czy BMW czy KTM :) hahahahaha |
Właśnie - może Triumph Tiger 900?
6 biegów, niby enduro, mocne, ale w ostry teren się nie nadaje ze względu na gabaryty więc z tego co widzę dla Ciebie jak znalazł. Tak jak wyżej - jeśli OFF - ST, ON - TDM |
Cytat:
|
Popieram motormaniaka, że standardowa ST to fajna zabawka i na czarnym i w terenie :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:23. |