![]() |
A co to jest dalej? Bo od domu jak jadę na azymut 20km to jestem daleko. Nie zawsze wiem jak wrócić. A jak jadę do Mielna to raczej bez.
|
smigam bez bo nie mam porządnego - mam za to dokładne mapy mojego terenu.
Właściwie to mam, lecz w telefonie, a że map nie aktualizuje, więc czasem korzystając z samochodu i gps'u jest ciekawie ;) |
wogole nie mam giepeesa i nawet nie wiem jak sie go uzywa . zawsze jednak mam ze soba mapy , takie papierowe poskladane jakby kto nie jazyl :) o co kaman :D
najczesciej mapy danego obszaru , powiatu w skali 1:25000 , 1:50000 czy 1:75000. na tym sie wychowalem , nie bylo gooole maps czy innych komputerow wtedy a za krosa mi motorynka sluzyla , motorynki juz nie mam ale nawyk do map pozostal pozdro ;) |
Mi tam GPS przeszkadza z deka..(może taka mapa i oprogramowanie..?). No, może zaczął przeszkadzać. Po tym jak kilka razy sam wyznaczyłem trasę w goglemaps, lub po tym jak mi znajomy w Austrii wytłumaczył drogi, dał kilka map i polecił, żebym zrezygnował z GPSa, wożę go tylko w plecaku jako opcja "w razie W". Sezon 2012 można powiedzieć przejechałem tylko z zapiskami na kartce gdzie i na co jechać włożonymi w plecak na baku.
Jak dla mnie bomba.. Nie ma, że albo Szybko, albo Krótko. Samemu z mapką można dużo lepiej obmyśleć, popaczeć co ciekawego w okolicy. Jak mówie, GPS tylko jako odnajdywacz, szybka trasa w konkretny cel po coś bez mowy o zwiedzaniu czy ciekawostkach po drodze. Może się mylę, niektórzy pewnie mają coś na wypasie, ale z tym co mam ja poruszam się jak piszę i nowych gadżetów kupować nie planuje:):Thumbs_Up: |
|
nie mam GPS wiec nie uzywam , czy lepiej? brak porownania.
|
...w jakiej intencji jest owa ankieta?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja nie mogę sie przyznać, gdyż w podróży zawsze mam navi, ale nie zawsze się nią sugeruje! Pozdrawiam Orzeppe p.s. Oczekuję z ciekawością następnego...mając nadzieję, że będzie związane z uzsadnieniem posiadania odbiornikaGPS na pokładzie. :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:44. |