Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   crosscountry Kurdwanów nasi w stawce (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1517)

puntek 08.09.2008 14:03

piach - normalna rzecz - co sprawniejsi też przejadą (chociaż ja bym nie dal rady :) ), ale walka w tłumie nabuzowanych crossów? - jazda i to do końca ?!!!! SUPER SZACUN :)

DANDY 08.09.2008 15:47

To było najdłuższe 30 min. mojego życia, jakoś strasznie się dłużyło.........
Expresowa decyzja na start i trzoda dzida , myśle sobie 30min. spoko dam rade teren też nie wyglądał na wymagający przynajmniej na początku . Pierwsze kilka okrążeń było naprawde fajnie nie dałem się wyprzedić no może paru zawodnikom z czołówki misrzostw polski motocrosu, ba powiem więcej to ja wyprzedzałem ! Z okrążenia na okrążenie tor nie był łatwiejszy a wręcz przeciwnie wyrwy i koleiny coraz głębsze. Zawieszenie coraz mocniej dobija , zastanawiam się czy zaraz nie wywali śrób i srężyny nie wylecą gdzieś w powierze . Poza pogłębiającymi się wyrwami i koleinami masa luźnej piaszczystej ziemi wyrwanej przez setki wyczynowych maszyn a na slikach oni nie jeżdżą . Tam gdzie wcześniej ich wyprzedzałem ledwo za nimi nadąrzam ,mimo łychy na maxa niektórych dziur też już nie da rady przeskoczyć , zmęczenie też robi swoje . Dlatego stwierdzam z całą stanowczością METZELER SACHARA nie nadaje się do motocrosu !!! Ostatnie okrążenia "półgodzinnego" wyścigu najbarziej dały się we znaki , potworne zmęczenie i niemoc odpowiedniego przyśpieszania z racji słabej przyczepności sachary na luźnej ziemi zaowocowało dwoma niegroźnymi glebami no i oczywiście coraz częściej w tumanach kurzu widziałem plecy wyprzedzających mnie zawodników.

Mam nadzieje , że godnie reprezentowałem jeźzców Africa Twin !

Ogólnie nie żałuje choć dziś wszystko mnie napie.....a !

Ola 08.09.2008 16:32

No na pewno im pokazałeś "kto tu rządzi". Szaaaacun wielki:bow: . BTW do tego odpadania kufrów to coś masz chyba szczęście ...:)

DANDY 08.09.2008 18:15

Cytat:

Napisał Ola (Post 22829)
BTW do tego odpadania kufrów to coś masz chyba szczęście ...:)

No właśnie na trudniesze offy nie zabierajcie kufrów centalnych :vis: chyba że puste :p , ja sraciłem już dwa jeden na poligonie w Rembertowie i czoraj drugi na torze w Sochaczewie .
Wymyślcie jagieś kufry w wersji rejli żeby się nie urywały na offach ;)

Ponieważ wcześniej nie napisałem to teraz pisze:
Pragne podziękować felkowskiemu za wsparcie moralne i duchowe oraz wodne podczas w.w. raju oraz za oszustwo o 30min. wyścigu któty zamienił się w 1.5 godz. walkę z 330 kg zestawem Dandy+AT. Gdybym odrazu wiedział że to półtorej godziny miałbym wątpliwości co do uczestnictwa w tej imprezie ;)

Marcin SF 08.09.2008 18:24

Dandy jesteś wielki. Ogromny szacun!!

hubert 08.09.2008 19:18

Cytat:

Napisał DANDY (Post 22841)
No właśnie na trudniesze offy nie zabierajcie kufrów centalnych :vis: chyba że puste :p

A jeszcze się pochwal może co miałeś w kufrze w którym wiozłeś węgiel na grilla i kilka innych klamotów po takim offie na poligonie :haha2:

Babel 08.09.2008 19:27

Łosie (Dandy i Felkowski)dlaczego nie daliscie znac że tam bedziecie - ja tam byłem ok 12.00 ale kłopoty z filtrem powietrza (jak sie pozniej okazło) zmusiły mnie do powrotu do domu :mur:.
Powiem szczerze Dandy nie wiem jak dałeś radę :brawo::brawo::brawo:

Andrzej_Gdynia 08.09.2008 21:57

Zaj---sty opis wyscigów! Nagroda im. Jana Ciszewskiego!

tom64 08.09.2008 22:39

Dandy Ty Byku! Szacun!:Thumbs_Up:
Felkowski! Niezły z Ciebie coach-selekcjoner! (hi, hi, hi!):haha2:

Kazmir 08.09.2008 23:44

Dandy jest twardziel. Naszą górę też zdobył (mamy z Motormaniakiem taką testową górkę pod którą nie wielu podjechało)
:oldman: A opis tego wydarzenia poezja.

Dreszczy dostaję na myśl co jeszcze możecie w przyszłości wykombinować :haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:19.