![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja wiem że kapanie jest niedopuszczalne.
zapomniałem dodać że kranik puszcza obecnie przy zdjętym baku i niezałożonym przewodzie. jak założę przewód to oczywiście wycieku nie ma. chodziło mi tylko czy puszczanie kranika nie zaleje gaziorów itp. |
Mam gdzieś chyba kranik, muszę poszukać , jak coś to będę po niedzieli przejeżdżał koło T.Gór , to Ci dam i sobie sprawdzisz .
|
Cytat:
|
Zalewanie gaźnika źle się kończyło (co prawda w xtz , ale filozofia ta sama). Wymień. Kiedyś zacznie ciec na potęgę a teraz sobie na spokojnie zmienisz. Kiedyś w polu może być trudno wystrugać uszczelkę
|
Witam
a ma ktoś może wymiary oringów ? pomiędzy kranikiem a bakiem - pod nitowaną blaszką - u mnie jest delikatny wyciek z pod kranika ale sam zaworek w kraniku też nie jest w 100% szczelny dlatego przy jednej robocie zregeneruje to kompleksowo. Niestety uszczelki 2 połączone z sobą uszczelki coś ala o-ring puszczają do tego nie możność zakupu i ponownego przynitowania zmusiła mnie do zakupu nowego kranika - trochę to kitajce wymyślili jednorazowo . |
3 Załącznik(ów)
Witam
Odświeżam temat miałem problem z kranikiem przepuszczał w pozycji off. Udało mi sie zastąpic kranik innym od Hondy CBR 600 rocznik około 1995 troche inne wyjscie na przewód paliwowy ale idze to zrobic. Numer kranika CBR to FPC-103T Przewód paliwowy posiadałem swój w garazu (mam ich wiecej) Cena nowego kranika do CBR około 250-300 zł Cena do Afryki około 600zł POZDRO |
Właśnie przerabiam temat kranika, a konkretnie sitka i przy okazji ustaliłem, że oprócz CBR600 F3 powinny też pasować od : CBR900RR, XRV650 i XL250/350S.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:05. |