Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   membrana gaźnika (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=156)

konrad1f 19.09.2008 01:30

Mecia ty pierdoło!!
odpala normalnie, dół w normie, na średnich słaby, góry nie ma (6,5kobr to max)

hubert 19.09.2008 07:55

Dziurawość membrany z tego co wiem bardzo łatwo wykryć podczas synchronizacji gaźników. O ile na niskich obrotach gaźniki będą zsynchronizowane bo paliwo wali przez dysze biegu jałowego, to na wyższych obrotach wakuometr bedzie pokazywał różnice w podciśnieniu na obu gaźnikach.

NaczelnyFilozof 19.09.2008 09:56

Powiedzcie laikowi. Po co wogóle są te membrany? Co one tam robią w tym gaźniku? Moje wszystkie poprzednie gaźniki nie miały tego dziwu.

motormaniak 19.09.2008 10:10

One tam " membranią" :) Polecam poszukać na necie opis gażnika podciśnieniowego - jest tego troche a i tłumaczenia sporo .
Reklema:
jak by kto chciał takie membrany do RD04 to mam do odsprzedania kompletne 2 gaźniki do rd04 za 100 zł wyjęte z mojego motocykla. Membrany wyglądają cacy. Gaźniki sprawne - moto na nich śmigał, ale nie idealnie -postrzeliwał w wydech) na 90%pasujądo rd03- jak by co dam przymierzyć...)
pozdr

hubert 19.09.2008 11:04

Cytat:

Napisał NaczelnyFilozof (Post 24228)
Powiedzcie laikowi. Po co wogóle są te membrany? Co one tam robią w tym gaźniku? Moje wszystkie poprzednie gaźniki nie miały tego dziwu.

Membrana podnosi iglicę i przepustnicę. Gaźniki z membranami reagują łagodniej na gaz niż gaźniki, w których przepustnica z iglicą jest sterowana linką.

Mam skan książki Gaźniki motocyklowe Rafała Dmowskiego ale nie wiem gdzie go wrzucić żeby Wam udostępnić. ...

Vooytas 19.09.2008 11:32

Na pytanie o objawach:

U mnie sstrzały w wydechu sie pojawiły, szarpania przy ostrym przyspieszaniu, i duże zużycie paliwa...

Nie wiem czy mam racje ale wydaje mi się że duży wpływ może mieć niepotrzebne czyszczenie tych elementów i macanie łapkami. Jak chodzi nie ruszać. (pewnie sie posypia uwagi o konieczności czyszcenia....)

ramires 19.09.2008 14:14

Potrzebna stara membrana.
Jest opcja, ze zamienniki bede mial za jakies smieszne pieniądze.
Dzwoniłem dzisiaj do Hondy niedaleko mnie.
Wyjsciowa cena za sztuke .

tutaj prosze usiąść TWARDO na 4 literkach

520 netto. (dotyczy RD03)

Dlatego prosze wszystkich co mają, po podesłanie membran uszkodzonych, zuzytych, dziurawych itp. bedzie akcja zamienników, mam na tyle dojść, że to da rade zrobic a relatywnie do oryginału śmieszne pieniądze.

Vooytas 19.09.2008 16:40

Ramires, zabiore na błedów z transalpa 91r

ramires 19.09.2008 17:08

tylko jak bedzie dawali to w woreczek z karteczką abym wiedzial od czego to jest.

Mecia 19.09.2008 21:19

Konrad masz cepa! A tak po za tym chyba sie nie pomyliłem za dużo.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39.