Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   Materac/mata dla dwojga. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=15809)

Beddie 25.12.2012 14:50

1 Załącznik(ów)
Dwukomorowy materac Coleman. Mam, używam i polecam. Według mnie bardzo wygodny, choć miejsca zajmuje dość dużo. Ale ja, tak, jak Dzieju, cenię sobie komfort spania i niebolący kręgosłup.

Arkadius 25.12.2012 17:28

Cytat:

Napisał Beddie (Post 279262)
Dwukomorowy materac Coleman. Mam, używam i polecam. Według mnie bardzo wygodny, choć miejsca zajmuje dość dużo. Ale ja, tak, jak Dzieju, cenię sobie komfort spania i niebolący kręgosłup.

Taki bym pewnie przygarną ale żeby miał tak z 7cm grubości a nie 22cm to juz przesada :D Trzy razy wiecej dmuchania :P Są takie cieńsze? Nie moge nigdzie takiego znaleść, same grubasy ;)

dopra 25.12.2012 17:39

Cytat:

Napisał ofca234 (Post 279210)
Fjord Nansen Trekker - odradzam. Mialem dwa. Bylem zachwycony (komfort, wielkosc, waga). Wytrzymaly trzy wyjazdy. Calkowicie przetarl sie material, bylo z 200 malych dziur na powierzchni pol metra kwadratowego.

a ja przeciwnie, polecam, miałem dwa lata, wiele wyjazdów, zero problemów, sprzedałem w pełni sprawny.

Arkadius 25.12.2012 17:43

Cytat:

Napisał ofca234 (Post 279210)
Fjord Nansen Trekker - odradzam. Mialem dwa. Bylem zachwycony (komfort, wielkosc, waga). Wytrzymaly trzy wyjazdy. Calkowicie przetarl sie material, bylo z 200 malych dziur na powierzchni pol metra kwadratowego.

sporo w internecie takich opini widziałem, wiec szkoda ryzykować bo juz miałem taki materac co na wycieczce co dwie godziny trzeba było dobijać ;) i juz podziekuje :)

Lepi 25.12.2012 18:27

Cytat:

Napisał pałeł (Post 279260)
dwa osobne jak przebijesz jeden druga osoba śpi wygodnie przy podwójny obie śpią na ziemi

Ale która? Wiesz jakie to może wywołać napięcia? :D

pałeł 25.12.2012 21:07

lepi to własnie jest to coś co pozwala się lepiej poznać :)

samul 25.12.2012 21:10

Moim zdaniem tylko dwa oddzielne, bo jak jedna osoba sie ruszy, to druga podskakuje, no i tylko cos a la thermarest, dmuchance sa dobre nad morze! Wersja oszczednosciowa to karimatka, kosztuje malo, wazy malo, wygody tez niewiele ;)

Arkadius 25.12.2012 22:40

Cytat:

Napisał samul (Post 279303)
Moim zdaniem tylko dwa oddzielne, bo jak jedna osoba sie ruszy, to druga podskakuje, no i tylko cos a la thermarest, dmuchance sa dobre nad morze! Wersja oszczednosciowa to karimatka, kosztuje malo, wazy malo, wygody tez niewiele ;)

Jestem dopiero 1,5 roku po ślubie i wole mieć żonke blisko ;) na dwóch pojedynczych bedą sie rozjeżdżać jak jedno bedzie po środku. Jeden podwójny to tak jak mówisz będzie sie podskakiwać ale jak jest dwu komorowy to jest po problemie. Karimata odpada na starcie nigdy nie mogłem sie na niej wyspać wygodnie :) za kościsty jestem :D
Zastanawiam sie w tej chwili tylko nad podwójnym materacu dwukomorowym ale żeby to nie była buła 22cm tylko tak co najmniej przez pół. Ewentualnie mata samopompująca pojedyncza (dwie) ale może jakąś taśmą np dało by sie połączyc żeby sie nie rozjeżdżały -chyba najlepsza opcja bo jak bede sam jechał to wezmę sobie jedną :D

pałeł 25.12.2012 23:11

jeju ja sie wysypiam na desce od rusztowania :D
ze o wężownicach nie wspomnę mata to jest straszny komfort :)
weź dwie maty odbiedy połączysz pasami do bagażu :)

Arkadius 26.12.2012 10:52

Cytat:

Napisał pałeł (Post 279329)
jeju ja sie wysypiam na desce od rusztowania :D
ze o wężownicach nie wspomnę mata to jest straszny komfort :)
weź dwie maty odbiedy połączysz pasami do bagażu :)

zasnąć to ja zasnę gdzie tylko sie położę :D ale to nie znaczy że się wyśpie i wypocznę :p

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59.