Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Silnik, sprzęgło, skrzynia (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=4)
-   -   remont czy uzywany silnik (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=15817)

andsoj 25.12.2012 15:16

przywitalem sie na samym poczatku ale moge powtorzyc WITAM WSZYSTKICH RADOSNYCH SWIAT moj walek napewno ma policzone godziny ja chce miec motor pewny i niekombinowany nieuznaje spawania zebatki na walek ma byc tak jak przewidzial konstruktor i tyle pytam moich drogich kolegow czy warto wymienic walek i dalej smigac koszt remontu okolo 2500 uszczelki walek i napewno cos wyskoczy jakies lozysko uszczelniacze sprawdzenie glowic czy kupic ten silnik za podobna kwote oczywiscie mam na niego gwarancje rozruchowa

Łokciu 25.12.2012 15:20

To nabywaj silnki i ogień:at:

NaczelnyFilozof 25.12.2012 17:19

Cytat:

Napisał andsoj (Post 279263)
podobno norma pozdrawiam z cieszyna

Zapraszamy na spotkanie piwne do Bielska-Białej gdzie gro zacnych techników i techniczek przybliży zalety i wady naprawiania/nienaprawiania sprzęta :)

calgon 25.12.2012 18:36

Cytat:

Napisał andsoj (Post 279270)
przywitalem sie na samym poczatku ale moge powtorzyc WITAM WSZYSTKICH RADOSNYCH SWIAT moj walek napewno ma policzone godziny ja chce miec motor pewny i niekombinowany nieuznaje spawania zebatki na walek ma byc tak jak przewidzial konstruktor i tyle pytam moich drogich kolegow czy warto wymienic walek i dalej smigac koszt remontu okolo 2500 uszczelki walek i napewno cos wyskoczy jakies lozysko uszczelniacze sprawdzenie glowic czy kupic ten silnik za podobna kwote oczywiscie mam na niego gwarancje rozruchowa

Fajnie że się przywitałeś,ale tak jak Rambo napisał twój tekst dopiero idzie zakumać po 2 szybkich strzałach dziadkowego samogonu!

pozdro!

mikelos 25.12.2012 19:29

@andsoj
Wiesz co to interpunkcja ? Stawiaj przynajmniej kropki na końcu zdań a nowe zdanie zaczynaj od DUŻEJ litery. Będzie nam łatwiej zrozumieć o czym piszesz bo teraz to jest bełkot.

Dzieju 25.12.2012 20:16

Autor został powiadomiony o potrzebie edycji swoich postów.
Jeśli jutro tego nie uczyni temat poleci do kosza , może to będzie dobra dla niego wskazowka zwłaszcza że to jego początki pisania.

sizyrk 25.12.2012 20:57

A ja odpowiem tak:
Kupiłem AT i szczęśliwy pomykałem sobie. Motorek przypadł mi do gustu, ma wszystko to, co chciałbym aby miał i wtedy się zaczęło - FURIE AFRYKAŃSKIE , najpierw regulator a następnie wałek zdawczy. Pierwszy błąd - najpierw poczytaj a następnie kupuj. Więc, problem z wałkiem - doszedłem do wniosku - iż Afryka zostanie ze mną długo, z tego też powodu podjąłem decyzję o remoncie silnika, późniejsze zdarzenia potwierdziły słuszność mojej decyzji. Zdawałem sobie sprawę ,że to kosztowna inwestycja, ale po lekturze ATF
wolę mieć silnik pewny i wiem co jest niż kupić i dalej myśleć -" czy aby wszystko jest ok?" Dlaczego? ponieważ okazało się , że jeden wałek rozrządu i dwie dzwigienki zaworowe były uszkodzone i było jedynie kwestją czasu aby doszło do nieszczęścia.
Konkluzja: silnik przeglądnięty i mam pewność , że jak już jadę to dojadę:at:
zdrowia

pałeł 25.12.2012 21:20

dzieju naprawdę to aż takie ważne??
jeśli się nie chce nie trzeba odpowiadać
jeśli kolega nie napisał poprawnie sam zaweżył sobie liczbę odpowiedzi

jak narazie REGULAMINU nie złamał i nie ma powodów do "cenzurowania forum" i kasowania watku mimo tego czy ci się to podoba czy nie

siwy 25.12.2012 21:39

Jak nie wybierasz się nią na koniec świata to przyspawaj nową zębatkę do wałka i na 2 lata masz spokój. Koszt 100 zł ? Drugi silnik to pewnie z 3 koła.

Dzieju 25.12.2012 21:50

Cytat:

Napisał pałeł (Post 279306)
dzieju naprawdę to aż takie ważne??
jeśli się nie chce nie trzeba odpowiadać
jeśli kolega nie napisał poprawnie sam zaweżył sobie liczbę odpowiedzi

jak narazie REGULAMINU nie złamał i nie ma powodów do "cenzurowania forum" i kasowania watku mimo tego czy ci się to podoba czy nie

Jeśli uważasz że to mało ważne to zamieńmy wszystkie posty w bełkot bez jakichkolwiek zasad pisowni.
Tak , jest to ważne dla wszystkich którzy cenią sobie polską mowę jak i pisownię.
Dla przykładu dziś parę godzin posiedzialem na forum Vectry na którym jestem od parunastu lat.
I wiesz co? nie trafiłem na żadne olewanie pisowni jak też kulturalnego wysławiania się.
Może jesteś człowiekiem któremu jest to obojętne ale pozwól łaskawie pozostałym setkom forumowiczy na trzymanie poziomu.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:52.