![]() |
Igi
Za szybki jesteś ....... nie nadążam ;) Z różnic to: - ilość kulek :D - średnica kulek - grubość pierścienia zewnętrzenego inna - ........yyyyy nie wiem |
A znalazłeś wszystkie kulki co wypadły z tego łożyska?
|
I tu właśnie się krył podstęp, co to za sztuka policzyć i zauważyć kulki jak jest jasno - po ciemku na zdjęciu to dopiero coś !!!
-grubość pierścienie ta sama -średnica kulek daj boże ze tez ta sama -a z ilością ... to miałem największego stresa na szczęście odliczyły sie co do sztuki, tylko fragmenty koszyka pewnie się po mieliły ale widać ze to dość miękki materiał. Całą okolice wyczyściłem i nie ma śladów resztek metalu wiec pewnie poszły z olejem do filtra. zagadka tendencyjna chodziło oczywiście o umiejscowienie kulek w i poza łożyskiem, za kare osoba która napisała tak denną zagadkę stawia piwo dotychczasowym uczestnikom konkursu i sprawa idzie w niepamięć. ;) (yyyy może być piątek jak ostatnio) A z technicznych spraw, to dalej czekam na nity, jak coś dziś ruszę to napiszę. |
Sprawdź sitko smoka pompy oleju i samą pompę w środku... :) Być może znajdziesz tam ten koszyk :)
|
W sprawie spotkanie otwieram temat na regionalnym.
|
Z dzisiejszych robót to w zasadzie z nudów wstawiłem nowe łożysko na swoje miejsce.
https://lh6.googleusercontent.com/-L...255BUNSET%255D I magiczne luz opuścił mój wałek ;). A sprawdzenie pompy i smoka to z czym sie wiąże, w sesje które to części, bo jak już mam rozebrane to wolał bym nie mies tych resztek w silniku, zaraz sobie na fiszkach poszukam. |
Igi jak wyciagnales stare lozysko?
|
Super kurtka robota. Ciepło się chyba zaczyna robić więc i trzeba u siebie coś myśleć o wyeliminowaniu niedociągnięć.
Fajnie poczytać, szczególnie gdy są jeszcze zdjęcia to oglądnięcia. :) |
Powodzenia Igi, dobrze Ci idzie. :Thumbs_Up:
|
Narazie pauza czekam na nity prawdopodobnie wrócę do warsztatu kolegi bo tam lepsze warunki (cieplej)
juuuuupi własnie dostałem telefon ze są nity gotowe wiec lecę odebrać i nitować a potem wstawię fotki Banditos - mógł bym ci powiedzieć ale musiał bym cie zabić ;). Dorobiłem ściągacz prosty jak budowa cepa jak będę w warsztacie to cyknę i opisze potem ale takie info to piwko kosztuje ;). Bo to rodzinne tajemnice są. Wszystkim dziękuje za dobre słowo i myśli bo to dzięki temu chyba idzie tak sprawnie to naprawa. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59. |