![]() |
Cytat:
|
oj, zapomniałem instrukcji dołączyć ....:dizzy:...oczywiście nie stosujemy mydła bezpośrednio na gałki oczne.....:haha2:
no ale prawdziwy Afrykanin nawet to powinien wytrzymać.....;) |
Dzieju ten zbereźnik chyba ma co innego na myśli:haha2:
|
Odświeżam temat antifoga a właściwie fogcity którego to właśnie nabyłem i przetestowałem.:oldman:
Jak na ten niezbyt długi okres jaki go posiadam przyznaje ze naprawdę działa.:) I mogę go z czystym sumieniem polecić tym co nie lubią gdy szyba im zaparowuje . Należy tylko zwrócić uwagę na kilka szczegółów.:oldman: 1.fogcity jest produkowany do kilku rodzajów (kształtów) szyb jest to zaznaczone na opakowaniu.(i tak ta podstawowa jest np.za szeroka do calsberga):umowa: 2.trzeba naprawdę starannie wyczyścić szybę.:mur: 3.nierozginać szybki podczas przyklejania fogcity.:fool2: 4.cieszyć się że przy postoju na światłach nie musimy podnosić szyby.:webers: POWODZENIA!!! Podaje jeszcze link który mnie pomógł w wyborze . http://www.motogen.pl/laboratorium/t...jer,art28.html |
Cytat:
|
Ja na jesień zakupiłem foga w MOTO OLEK taki do przyklejania za jakieś 50-60zł i to był świetny zakup, teraz widzę gdzie jadę. Testowałem też środki do okularów ale porównania nie ma, przy fogu te środki to lipa. tylko przy montażu trzeba sobie zadać trud i wykonać to dobrze:umowa: i czysto:oldman:.
|
Witam,
ja zeszłej jesieni zakupiłem antyfoga Oxforda i w sumie nie polecam tego za bardzo: 1. rysuję się od patrzenia, czyszczę go tylko wilgotną szmatką/papierem i wycieram do sucha, a w nocy mam gwiazdki ze świateł.:vis: 2. zniekształca obraz i nie daję się dopasowywać do szybek wypukłych (Uvex Enduro) 3. zmniejsza parowanie, ale go nie likwiduję, jest lepiej, ale połowicznie. Oryginalny uvex'owy super, hiper antyfog jest kupiasty również.:( Kiedyś stosowałem system mydło/ludwik i wycierane do sucha, ale to działało tylko przez chwilę i potem było znowu mleko przed oczami. Teraz może spróbuję antyfoga do okularów. Może coś w końcu zadziała...:confused: |
Idzie wiosna, mam nadzieję, że już niedługo, więc trochę odkurzę temat.
Poczytałem i.... dalej nic nie wiem. Jedni z Was chwalą OXforda, inni nie. Czy spraye do okularów poprawiają sprawę czy jednak lepszy jest antifog naklejany. Mam HJC szczękowaca i enduraka z szybką LS2 i do nich chciałbym sobie skutecznie coś zastosować. Co do HJC, to chyba nie będzie problemów z dostosowaniem naklejanego pinlocka, ale obawiam się, że do LS2 może być problem, bo tam szyba jest dziwnego kształtu. Proszę o info jak sprawdzają się środku do okularów i czy ktoś próbował montować antifoga do LS2. |
w hjc ze dwa lata jeździłem z wklejanym "pin lockiem" czy jak on tam się zwie... i dało to radę.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:49. |