![]() |
Cytat:
|
Moze byc w przyszlym tyg.?Tak od wtorku :D?
|
60 cx ma slot na karte pamieci?/albo wbudowana pamiec?
|
ma slot na micro SD. slot ów, jak cała reszta, jest wodoszczelny więc, żeby wymienić kartę trza otworzyć klapkę i wybebeszyć bakterie. operacja zajmuje około 30sek, ale piszę dla porządku.
ja mam Polskę topo na 4GB karcie - miejsca na inne cuda zostało w pip. na drugiej karcie mam Europę. jak do tej pory wymieniałem karty tylko ze dwa razy bo rzadko jeżdżę za granicę na moto niestety. w aucie mamy inne navi /musiałem kupić w końcu takie co 'gada' i działa jak smyrofon/. w sumie to sam nie wiem czemu nie mam tego wszystkiego na jednej karcie ale ponoć coś mogłoby sie zamulać. co do tego nie mam pewności więc tylko powtarzam niesprawdzone informacje. . |
Cytat:
Po za tym na moto polecam GPSMAP 62 (BEZ LITEREK!!) - miałem, zamieniłem na tego 'lepszego' i teraz prawdziwą wysokość widzę tylko jak stoję w miejscu :/ . Do puchy (szczególnie na zachód) lecę Tomtom'a - im tańszy, tym dłużej bateria trzyma ;) a chyba najlepiej orientuje się w zawiłościach autobanów na W od Odry. |
prawdą jest co pisze Bliźni = na asfalty są lepsze i tańsze GPSy od 60tki, która nie ma choćby asystenta pasa na wielopaśnych jezdniach...
ale IMO żaden nie jest w stanie jej dorównać uniwersalnością. ja swojej nie zamienię na nic innego. matjas |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myku, nie dziaduj jak koledzy na wschód od Ciebie, pospolici zjadacze sledzi ;)
Stać Cie, kup sobie 62s. Idz za postepem czasu... a. szybciej chodzi b. mozesz miec na jednej karcie sd 10 roznych map, i nie musza sie nazywac gpsupp.img c. mozesz wgrywac mapy rastrowe (scany papierow lub google maps) d. mozesz wgrywac tracki o nieograniczoenj ilosci punktów pozostale funkcje takie jak w 60, kompas 3d bardzo przydatne na pieszych wycieczkach czy powolnej jezdzie np wyjazd z parkingu i nie wiadomo w ktora strone skrecic np. Slabsza bateria, ale jest batery sejwer - gasnie ekran i budzi sie tylko jak nacisniesz albo wskazowka nawigacyjna sie pokazuje. rowerowy uchwyt jest za 40pln. RAM mount tez - ale nie bardzo polecam. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |